AUR, ascensiune FULMIMANTA. Cui face jocurile partidul lui Simion? Analiza lui Cristoiu

Ascensiunea fulminantă a formațiunii politice AUR, intrată în premieră în Parlament, continuă să intrige și să ridice semne de întrebare. Invitat în podcastul EVZ Play cu Robert Turcescu, jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză fulminantă despre jocul abil al partidului condus de George Simion într-un context al multiplelor crize.

Jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu a explicat în studioul EVZ de ce cazul partidului AUR, condus de George Simion, arată toate semnele unei campanii de manipulare toxice.

AUR va omorî opoziția?
„Avem de-a face cu o uriașă manipulare de umflare. Ea are loc în două etape: exagerarea creșterii în sondaje, dublată de transformarea AUR în partid fascist. Efectele vor fi scoaterea definitiv a USR din opoziție, Opoziția se va identifica numai cu AUR, dar opoziția este fascistă. Asta îmi spune că am omorât opoziția. Fenomenul primejdios nu e ascensiunea AUR, ci identificarea opoziției numai cu AUR. Avem nevoie și de opoziție (…) George Simion e foarte bun”, a subliniat Cristoiu.

Citiți și:  George Simion, copreşedinte AUR, stropit cu cerneală la Iași de Ziua Principatelor

Cristoiu: USR să iasă dracu din bula aia
Robert Turcescu a adus în discuție un alt actor care va câștiga din această conjunctură, și anume alianța PSD – PNL la momentul electoral 2024. E o chestiune tipică stalinismului, exagerarea dușmanului de clasă”, a completat invitatul.

O altă mare mbizarerie, în opinia jurnalistul Ion Cristoiu, o constituie USR, care în general ocupă inutil locuri în Parlament. „Să iasă dracu din bula aia, au înnebunit?”

Un sondaj Inscop realizat în perioada 10-18 ianuarie arată o creștere puternică a intenției de vot pentru partidul naționalist AUR, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei. Sondajul arată că tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la problemele sociale alimentează în continuare creșterea partidului lui Simion.

Citiți și:  Scandal monstru pe scena politică: Mi-a dat mesaj la 12 noaptea!

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *