Cu cine a bătut palma Clotilde Armand. Prețuri de șase ori mai mari și directori controversați

Ies la iveală afaceri necurate ale primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care a încheiat un nou contract de salubrizare cu o firmă extrem de controversată, despre care s-a aflat că a avut legături cu mafia siciliană.

Situația din Sectorul 1 a devenit dramatică din cauza crizei gunoaielor, motiv pentru care în teritoriu a fost impusă stare de alertă. Clotilde Armand a profitat de ocazie și a încheiat un contract complementar cu o nouă firmă de salubritate, care ar trebui să activeze în paralel cu Romprest.

Românii au de scos bani grei din buzunar. Pe lângă faptul că trebuie să plătească două companii de salubritate, prețurile noii firme de salubritate sunt de șase ori mai mari decât cele ale Romprest.

Cu cine a bătut palma Clotilde Armand. Prețuri de șase ori mai mari și directori controversați

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susținută de USR-PLUS, a încheiat contract cu firma BRAI-CATA, care prestează activitate pe prețuri de șase ori mai mari decât Romprest. Nicidecum mai ieftini, motivul principal prin care primarul din Sectorul 1 s-a justificat în fața cetățenilor pentru războiul purtat.

Curios lucru – Clotilde Armand acuza, în trecut, Romprest de prețuri mult prea exagerate. Culmea e că noile sume lasă cetățenii contrariați.

“Costul salubrizării pentru anul trecut a fost de 266 milioane lei, la care se adaugă facturi de 83 milioane lei aflate în litigiu, ceea ce înseamnă un total de 350 de milioane de lei pe care Romprest consideră normal să îl primească într-un an, rezultă un total de 1 milion de lei pe zi, adică o treime din bugetul Sectorului 1. Noi nu ne putem menține la asemenea costuri”, a spus Clotilde Armand.

Citiți și:  Cutremur în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Este răsturnare completă de situație

Chiar dacă informații au fost contrazise ulterior, de Romprest, care a oferit clarificări în privința costurilor salubrizării, este cel puțin interesant că, deodată, bugetul Sectorului 1 a dat peste și Clotilde Armand are suficienți bani pentru a plăti noile sume, în paralel cu cele ale Romprest.

Spre comparație, Romprest ridică tona de gunoi cu un preț de 103 lei/tonă, în timp ce BRAI-CATA ridică aceeași cantitate de deșeuri cu un preț de 629 lei/tonă, potrivit stiripesurse.ro.

Legăturile BRAI-CATA cu mafia siciliană
Compania cu care primarul Clotilde Armand a bătut palma este una foarte controversată. În anii 2.000, firma BRAI-CATA a avut ca acționari cetățeni italieni, suspectați de legături cu mafia siciliană, potrivit relatărilor presei din acele timpuri.

BRAI-CATA a fost fondată de sicilieni acuzați de legături cu Cosa Nostra – este vorba despre Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia.

Italianul Rosario Raneri (fost polițist) a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Raneri a fost acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și jurnalist al anilor 90.

În februarie 2002, fostul director adjunct al SRI, Gioni Popescu, s-ar fi deplasat la Brăila și Galați pentru a obține informații despre ”rețeaua firmelor și afacerilor cu acționari italieni suspectați de apartenență la Cosa Nostra”.

Citiți și:  Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan

Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetățenii italieni. Doru Florescu este un afacerist român controversat, la rândul său. Acesta este acuzat de evaziune fiscală în două dosare.

Istoricul companiei BRAI-CATA. Cine sunt patronii
Din anul 2017, firma BRAI-CATA este deținută de un parter de afaceri al lui Doru Florescu, pe nume Constantin Petrescu, în vârstă de 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

Constantin Petrescu a preluat firma în anul 2017, când a ieșit din companie acționarul majoritar de până la acel moment, anume firma de salubritate Urban din Vâlcea. Potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial (Mof), firma Urban a fost acționar majoritar în BRAI-CATA din 27 februarie 2008 până în 23 august 2017.

Conexiunile dintre cele două societăți par să fie foarte puternice: din anul 2007, compania Urban l-a avut administrator pe același Constantin Petrescu. Compania de salubritate Urban se află, în prezent, în insolvenţă, potrivit g4media.

Într-un document al BRAI-CATA din anul 2015, Florescu apare ca ”împuternicit” director al sucursalei din Vâlcea al companiei BRAI-CATA. Conform documentelor din Monitorul Oficial, Constantin Petrescu este asociat cu soţia lui Doru Florescu, Clara, în altă firmă, KTP Pescom SRL.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *