Cu ce ne mai minte Olguta Vasilescu: Medicii, lefuri de 3.600 de euro chiar de anul viitor

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seară, într-o emisiune televizată, că proiectul legii salarizării unitare prevede ca, în anul 2018, salariile medicilor să ajungă până la 3.600 de euro pentru un medic de la ATI. Mai mult, ministrul PSD a precizat că lucrează cu specialişti care sunt în domeniu de dinainte de 1989 la elaborarea proiectului menționat.

”Lucrăm cu specialişti care încă înainte de 1989 au lucrat la legea salarizării unitare. Mulţi spun că legea de pe vremea lui Ceauşescu era de fapt cea mai bună, pentru că ştiai de unde pleci şi unde trebuie să ajungi la capătul carierei. Încercăm să aplicăm principiile bune din toate celelalte legi ale salarizării şi să o aplicăm. La ora actuală, sunt câteva mii de bugetari care au salarii mai mari decât preşedintele României, ceea ce nu este în regulă”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Potrivit ministrului Muncii și Justiției Sociale, șeful statului va avea un salariu de 18.000 de lei, fiind urmat de preşedinţii Parlamentului, premierul, preşedintele ICCJ, preşedintele CCR, apoi de medici şi judecători.

Pentru medici, însă, se va faceo excepție, salariile acestora urmând să crească foarte mult chiar de anul viitor, ajungând la un nivel de 70% din nivelul salariilor medicilor în UE. Olguța Vasilescu a spus că, din 2018, lefurile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, acest nivel fiind pentru un medic de urgenţă, un medic de la ATI.

Medicii şi judecătorii vor fi urmaţi, ca nivel al salariului, de persoanele cu funcţii de conducere, persoanele cu foarte multă vechime, rectori, chestori din poliţie şi generali din armată.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.