CTP s-a ENERVAT. Ce motiv are acum jurnalistul

CTP a fost enervat de propunerea lui Nicolae Ciucă drept prim-ministru, după ce Dacian Cioloș nu a primit suficiente voturi în Parlament pentru a ajunge în fruntea Guvernului. Cristian Tudor Popescu i-a adus o acuzație președintelui României, Klaus Iohannis.

CTP este de părere că Nicolae Ciucă este propunerea lui Klaus Iohannis, nu a PNL
Cristian Tudor Popescu este de părere că Nicolae Ciucă nu a fost propus de PNL, ci chiar de Klaus Iohannis. Partidul Național Liberal ar fi fost nevoit să accepte și să-și asume această variantă, în contextul în care nu ar mai fi putut continua cu propunerea lui Florin Cîțu, prim-ministrul demis prin moțiune de cenzură.

“Nicolae Ciucă nu e propunerea PNL, e a președintelui Iohannis, care a putut fi în fine impusă PNL-ului în forță de către Iohannis, în situația creată.

PNL nu mai are ce să facă, e cu spatele la zid, știe că dacă ar merge în continuare cu Florin Cîțu nu ar trece prin Parlament un asemenea guvern și atunci, iată că a fost adus PNL în situația să accepte oferta de nerefuzat a președintelui Iohannis, ceea ce așază tot ce s-a întâmplat în ultimele luni în cea mai meschină și sinistră imagine”, a spus CTP la Digi24.

CTP a explicat că președintele și-a dorit să aibă controlul PNL și al guvernului. Pentru ca acest lucru să se întâmple, mai întâi a trebuit să fie eliminat Ludovic Orban, iar apoi să fie eliminați Florin Cîțu și USR PLUS.

”Nicolae Ciucă este cunoscut ca fiind propunerea lui Iohannis de lungă vreme. A fost interimar foarte puțin timp după Orban și atunci a apucat să dea afară o bună parte din camarilă lui Orban.

Dar nu era suficient de puternic atunci președintele Iohannis în raport cu PNL și PNL nu era într-o situație atât de închisă ca acum pentru ca Nicolae Ciucă să fie impus de președinte premier. Acum, nu mai are ce să facă PNL. Nicolae Ciucă va conduce guvernul pe care îl va propune președintele, nu PNL”, a continuat jurnalistul.

CTP, despre Klaus Iohannis: ”A câștigat și războiul cu populația României”
De asemenea, CTP a spus că războiul ”meschin și sinistru” pe care Klaus Iohannis l-a câștigat cu PNL și guvernul a generat și un război cu populația României, din care tot președintele a ieșit victorios.

”L-a câștigat și pe acesta, pentru că de la politicienii aflați la putere în frunte cu Klaus Iohannis nu a murit nimeni, în vreme ce dintre cetățeni au murit și mor cu miile acum. Acesta e prețul. De aceea v-am spus că e varianta cea mai sinistră, viziunea cea mai sinistră care se arată acum. În toate aceste luni președintele nu a avut în cap decât asta: controlul partidului, controlul guvernului de către el. În rest, ce se alege de oameni, câți mor, nu contează.

Dacă ne gândim la civilizația politică și democrația, la stadiul democrației în România, nu e bine să fie premier un general de armată, dar armata deține o încredere considerabilă în ochii populației în raport, de pildă, cu partidele și chiar cu Guvernul sau Președinția. Oamenii au această încredere, speranța că vine armata și dă milităria jos din pod și face ordine”, a mai spus el.

CTP, despre motivul pentru care se justifică propunerea lui Nicolae Ciucă premier
Cristian Tudor Popescu a adăugat că propunerea lui Nicolae Ciucă se justifică în contextul în care țara se află în stare de urgență, ca să nu o numească ”stare de asediu nedeclarată” de președintele Klaus Iohannis.

CTP a precizat că speră ca Nicolae Ciucă să-și ia măsurile necesare, nepopulare, și că de abia așteaptă să vadă dacă acesta va reuși să facă acest lucru, în contextul în care Florin Cîțu ”nu a fost în stare”.

Sursa: impact.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *