CTP îi răspunde lui Mihai Şora, după ce filosoful a spus că Digi 24 merită să dispară: „Să mori tu!“

Cristian Tudor Popescu a reacţionat după ce filosoful Mihai Şora a scris pe pagina sa de Facebook că Digi 24 „merită să dispară“, după ce deputatul Florin Iordache a fost invitat la o emisiune a postului tv.

„Pe principiul acesta Financial Times trebuie să dispară, că i-a oferit o platformă lui Tudorel Toader. Domnul Şora argumentează ceea ce a spus pomenind nişte expresii care ar fi echivalentul celor spuse de dânsul. Spune că merită să dispară e totuna cu «după faptă şi răsplată»

Prin urmare îi dau şi eu un răspuns: Să mori tu! Sper că domnul Şora nu se va supăra pentru că nu este bântuit de incapacitatea de a analiza lucid o relaţie. Eu nu văd nicio relaţie între «merită să dispară» şi «după faptă şi răsplată». Unde este aici ideea de dispariţie, ideea de moarte? Aceste exprimări se pot referi la orice şi la oricine. Mai spune dânsul că orice locuitor nativ le înţelege. Deci orice român. Asta zic şi eu: «să mori tu» nu înseamnă să mori. Sunteţi nativ. Expresia trebuie înţeleasă în principiu.

Cum să interzici unei televiziuni să invite un politician? Care e treaba unui organ de presă într-o democraţie? Să invite oameni politici relevanţi ai evenimentelor zilei.

Cum o fi putut domnul Şora să spună asta? La postul acesta lucrează sute de oameni. Cum puteţi să-i aruncaţi pe oamenii ăştia în stradă pentru că într-o emisiune a fost invitat un politician pe care îl detestaţi? Nu vă mai place Digi24? Puteţi să şi anunţaţi că nu vă mai uitaţi la Digi 24. Dar cum puteţi să spuneţi merită să dispară? Înseamnă o instigare la suprimare“, a declarat CTP la Digi 24.

Filosoful şi scriitorul Mihai Şora a reacţionat după ce Digi 24 l-a invitat, într-o emisiune, pe deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, care a demisionat în urma adoptării controversatei OUG 13.

„Dragi prieteni, e simplu: o televiziune care îl invită pe AltăÎntrebare în faţa românilor merită să dispară.

Nu poţi, sub pretextul imparţialităţii, să legitimezi tocmai discursul celor care distrug această ţară. Nu le poţi acorda creditul onestităţii tocmai groparilor României. Dându-le o platformă de exprimare, nu echidistanţa o arăţi, ci complicitatea cu ei”.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu