CTP i-a spulberat pe liberali: Niște tejghețari!


Cristian Tudor Popescu i-a spulberat pe liberali și a atacat dur modul de desfășurare al negocierilor pentru formarea noului Cabinet. Despre PNL, acesta a folosit niște cuvinte greu de imaginat. El a susținut că PNL nu mai are principii şi că, dacă va dispărea de pe scena politică, asemeni PNŢCD-ului, nu va fi nicio pierdere.

Cristian Tudor Popescu a dat de pământ cu PNL, pe care îl consideră, în acest moment, drept un partid de „tejghetari, care precupeţesc la tejghea funcții, posturi, bani, influență”. Acesta s-a întrebat retoric cum se gândesc liberaii să negocieze de pe poziţii de forţă cu PSD-ul când ei au bătut la uşa PSD-ului?.

În opinia sa, PNL face o „pseudoopoziţie, şi nu o opoziție autentică, valabilă, o opoziție doctrinară la PSD„.

Spre deosebire de PNL, care „mimează opoziţia de 30 de ani„, Cristian Tudor Popescu spune că „PSD-ul e băgat în ADN-ul acestui popor şi nu poate fi scos din prim-planul politicii româneşti”.

PNL a blocat tot timpul închegarea unei opoziții autentice împotriva PSD
„Ce cuvânt e potrivit pentru Partidul Național Liberal… Un singur cuvânt li s-ar potrivi – tejghetari. Partid de tejghetari, deoarece acești inși nu fac de 30 de ani decât să precupețească la tejghea funcții, posturi, bani, influență, putere fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziție în România, pe principiile și valorile fundamentale ale liberalismului.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Asta a făcut și face un lucru foarte rău în politica românească. De ce? Pentru că falsa opoziție, pseudoopoziția pe care a făcut-o PNL a blocat tot timpul închegarea unei opoziții autentice împotriva PSD”, a comentat CTP.

CTP spulberă PNL! A blocat permanent acest lucru: Niște tejghețari!
Singura șansă să nu dispară de pe scena politică
În opinia sa, dacă PSD nu poate fi scos de pe scena politică, în cazul PNL acesta a mimat opoziția vreme de 30 de ani.

„Singura șansă e să se constituie o opoziție autentică, valabilă, o opoziție doctrinară la PSD. Or, ce opoziție avem noi aici, unde acordul politic s-a încheiat, ne-a anunțat domnul Ciucă. Vasăzică, nicio problemă să ne înțelegem cu PSD-ul, urmașul PCR, cu Partidul Național Liberal, urmașii Brătienilor„, a comentat gazetarul la Digi24.

CTP subliniază faptul că PNL-ul nu mai are principii şi că, dacă va dispărea de pe scena politică, asemeni PNŢCD-ului, nu va fi nicio pierdere.

„La acordul politic, deci la valori, la principii n-a fost nicio problemă. „Ne-am înțeles!”. Unde-i problema? La tejghea! Acum, la tejghea… ministerele. Na-ți-o ție, dă-mi-o mie! Bani, putere, influență… Tejgheaua! Atât! Ăsta este Partidul Național Liberal.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Din asta a trăit Partidul Național Liberal
Și face foarte mult rău acestei țări. De aceea, dacă acest partid va împărtăși soarta PNȚCD nu este o pierdere pentru politica românească. Ba, dimpotrivă! Poate abia atunci se va forma o opoziție adevărată la PSD în România”, a mai comentat CTP.

El a mai spus că cei care au condus acest partid au trăit de fapt prin cârdășia cu PSD. Sau cu PDSR, sau cu FDSN și așa mai departe.

„De la bun început din asta a trăit Partidul Național Liberal. Din tejgheaua unde s-a tocmit cu PSD. Mai e nevoie să dau exemple? Călin Popescu Tăriceanu până în 2008, sau Crin Antonescu în 2012… Deci, în clipa asta, negocierile pe care le vedem, în mod evident nociv, în clipa de față, aberant, idiot este Partidul Național Liberal!”, a spus gazetarul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *