CTP da de pamant cu Șoșoacă: „Lupa“ în blană de oaie

Cristian Tudor Popescu a comentat, într-o emisiune TV, gestul senatoarei Diana Șooacă de a cere iertare ambasadei Rusiei.

„S-au dus la ambasada Rusiei, pentru a aminti Uniunii Sovietice, care tot Uniune Sovietică este şi astăzi, de crima de atunci. Care jigniri?”, s-a întrebat gazetarul retoric.

„Eu am spus că o să-i dau câte o poreclă. Doamna este ‘lupa în blană de oaie cu sânge tricolor’. ‘Lupa în blană de oaie’. Acest cuvânt înseamnă mai multe. Fiecare dintre ascultători poate să-şi aleagă semnificaţia acestui cuvânt, fie în limba română, fie în limba latină. Că şi acolo, cuvântul are o serie de semnificaţii. Fiecare o poate alege pe cea dorită. Deci lupa în blană de oaie, cu sânge tricolor, patrioata absolută, românca totală ce a făcut?”, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24.ro.

„Distinsa a cerut iertare Rusiei. Da, stimați telespectatori.

De ce? Pentru că un grup de cetățeni, ieșit în stradă cu aceeași îndreptățire ca și grupurile conduse de doamna în cauză, care au ieșit în aceste zile, și despre care premierul Cîțu spunea că au toată libertatea să protesteze, dar să respecte regulile, a mers la ambasada Rusiei.
CTP: Un grup de cetățeni s-a dus la ambasada Rusiei, domne, fără aprobarea doamnei în cauză

Deci, un grup de cetățeni s-a dus la ambasada Rusiei, domne, fără aprobarea doamnei în cauză. Acolo, cetățenii n-au făcut decât să arboreze o pancartă, să strige ceva în legătură cu ziua – au făcut-o pe 1 aprilie – de 1 aprilie 1941.

1 aprilie 1941 este una dintre cele mai sinistre zile din istoria românilor. Pentru că atunci, niște mii de oameni din Bucovina de Nord, după ocuparea Basarabiei și Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică în urma pactului Ribbentrop – Molotov, acei oameni au vrut să plece de acolo și să se refugieze din fața NKVD-ului, a comisarilor sovietici și a torționarilor care, după aceea, și-au făcut treaba în teritoriile ocupate. Au vrut să se refugieze în România și au ajuns în zona asta de graniță – Fântâna Albă. Se pare că au fost și îndemnați, s-au răspândit niște zvonuri, pentru ca respectivii să capete încredere și să iasă la vedere, oamenii aceia. A răspândit niște zvonuri chiar NKVD-ul, cum că românii vor fi lăsați să se ducă în România, din Bucovina de Nord.

Și au ajuns în zona asta – Fântâna Albă, oameni din mai multe sate, după care, sovieticii, ascunși în pădure, au deschis foc de voie. Nu se știe numărul exact al celor uciși, inclusiv femei, bătrâni, copii. Se estimează o cifră de până la 3.000. Asta s-a întâmplat pe 1 aprilie 1941.

Abia de curând, relativ recent, Ucraina a dat voie să se facă slujbă religioasă pe locul de la Fântâna Albă, în memoria celor asasinați acolo.

Deci asta au făcut acei cetățeni români. S-au dus la ambasada Rusiei, pentru a aminti Uniunii Sovietice, care tot Uniune Sovietică este și astăzi, de crima de atunci.
CTP: Au amintit ce s-a întâmplat la Fântâna Albă… Ce jignire este asta?

Și această lupă în blană de oaie, cu sânge tricolor, cere iertare Rusiei, domne! „Vreau să îmi cer iertare ca senator pentru jgnirile aduse”. Care jigniri? Amintești ce s-a întâmplat la Fântâna Albă… Ce jignire este asta?

Deci, această lupă care a insultat, cred, pe toată lumea, tot ce i-a venit în față, care jignește continuu, care urlă, care spune despre Uniunea Europeană: „UE ne-a atras atenția să mai terminăm cu atâta drept de proprietate, că are nevoie de sclavi la sparanghel. Cred că realizați cât de aproape sunteți de un război civil. Dacă Uniunea Europeană nu respectă România, să se ducă dracului!”.

Deci, iată cum vorbește despre Uniunea Europeană, despre românii care se întâmplă să nu fie de aceeași părere cu ea. În schimb, adâncă plecăciune – și spune „Cum să fiu eu singurul senator care își cere iertare Rusiei?”.

Da, e singurul parlamentar care face lucrul acesta. Păi, motivul este cât se poate de limpede. Până acum, mie mi-era destul de clar lucrul ăsta. Și așa circulă tot felul de conspirații mondiale, cutare cu cutare, cu SUA, cu Israelul, cu nu știu ce… Despre Rusia, însă, niciun cuvânt. Rusia nu e implicată în conspirații mondiale. N-am vrut să spun nimic. Era evidentă orientarea, când vorbea de vaccinul rusesc, doamna, și-l recomanda cu căldură”, a mai spus CTP.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!