CTP da de pamant cu actorul Dragoş Bucur. S-a alaturat senatoarei „Cascada Urlătoarea”

Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 postarea actorului Dragoş Bucur, în care spune că nu se vaccinează şi nu poartă mască, dar şi precizările ulterioare ale acestuia.

Gazetarul consideră că actorul a avut o atitudine teatrală şi a vrut să provoace. „Domnul Bucur ce spune: Eu am această poziţie, nu mă vaccinez şi nu port mască, dar nu încurajez pe nimeni… Păi ce spuneai mai sus? Ăştia care purtaţi mască şi care vă vaccinaţi sunteţi nişte laşi, nişte rahaţi în ploaie, vă e frică că vă dă afară… «Spun ce gândesc pentru ca oamenii (iar) – acel iar din paranteză înseamnă înainte de 1989! – să nu aleagă varianta în care tac şi păstrează pentru ei şi familiile lor – păi aşa era înainte de 1989, în bucătărie, curajul de la closet, cu trasul apei – de teamă să nu fie linşaţi public». Domnul Bucur este un actor bun.

Mie îmi pare rău că domnul Bucur se alătură în mod mecanic unor personaje ca senatoarea Cascada Urlătoarea, sau individul ăla cu ocupaţie incertă, Cataramă, sau comicul cârciumar, sau cântăreţul Bittman. Nu ştiu de ce a ales să facă lucrul acesta. Mai e un cuvânt acolo – linşaţi. Linşajul înseamnă un mod clar, înseamnă omorârea cuiva fără judecată, de la John Lynch, ăla care a brevetat procedeul şi era folosit în mod special împotriva negrilor. Nu înseamnă altceva, nu poţi să fii linşat mediatic. Nu eşti linşat că te-a înjurat, te-a înjurat şi te-ai dus acasă, ţi-ai văzut de treabă. Sigur, te deranjează, se adună nişte zgură când înghiţi un număr uriaş de astfel de lături de pe net şi diverse televiziuni, dar nu te omoară nimeni. Dramatizarea asta! Linşat public! Linşat înseamnă să fii invitat la o partidă de cravate, pe dealul de lângă oraş, la apusul soarelui”, a spus CTP la Digi24.

În urmă cu câteva zile, Dragoş Bucur a revenit pe Facebook cu o nouă postare în care le-a răspuns tuturor celor care l-au jignit, în urma postării de marţi, atunci când preciza că nu poartă mască şi nu se vaccinează. Actorul a precizat că este prima dată când i se aduc injurii la o scară atât de mare şi chiar dacă prietenii i-au recomandat să tacă, preferă să vorbească deschis despre ce gândeşte. „Cativa prieteni m-au sunat sa ma intrebe de ce nu tac, de ce a trebuit sa spun ce gandesc. Ei bine, aceasta intrebare este raspunsul la ea insasi. Am spus ce gandesc pentru ca oamenii au ajuns (iar) sa aleaga varianta in care tac si pastreaza pentru ei si familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva sa fie linsati public si ostracizati si sa nu isi piarda locurile de munca, prietenii, relatiile si sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obtinut cu mijloace noi.”, a relatat Dragoş Bucur pe contul său de socializare. Dragoş Bucur le spune celor care îl jignesc să se gândească mai bine că e posibil să nu mai aibă libertatea de a se exprima în curând. Actorul precizează că decizia sa de a nu se vaccina nu înseamnă că este una corectă, dar preferă să aibă libertatea de a alege. Nu încurajează pe nimeni să nu respecte măsurile de protecţie, dar nici nu este de acord cu actualele măsuri privind ordonanţa militară.

Sursa: adevarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!