CTP a răbufnit: E mai rea decât covidul. Despre ce ministru vorbeste


Cristian Tudor Popescu a răbufnit joi la adresa ministrului Educației, Monica Anisie. Gazetarul este nemulțumit de nedreptățile făcut privind învățământul online și totodată consideră că modul de abordare al examenelor de Bacalaureat și de Capacitate nu este unul corect și ar putea fi modificat.

Potrivit gazetarului, pandemia de coronavirus a fost o oportunitate pentru „sufletiștii din politică” din punct de vedere al educației. Totodată, CTP atrage atenția că noul proiect de lege depus ar putea însemna „o falsficiare a rezultatelor procesului de învățământ”.

„Covidul a oferit un bun prilej pentru „sufletiștii” (de la suflat, nu de la suflet) din politică să sară cu propunerea de a nu se mai ține examene, fiind înlocuite cu media notelor din clasele V-VIII, respectiv IX-XII. Consiliul Legislativ a avizat favorabil un astfel de proiect de lege depus în Parlament de un deputat PMP. Asta ar însemna iarăși o falsificare a rezultatelor procesului de învățământ – nu putem să ne facem că nu știm ce diferență este între un 7 (șapte) obținut la, să zicem, Colegiul Național Mihai Viteazul din București și un 10 (zece) la ziceți dumneavoastră unde. Ca să nu mai vorbim de cei care n-au luat Bacul în anii trecuți și care l-ar primi astfel pe daiboj.

Citiți și:  CTP a explodat: Oamenii au fost batjocoriți într-un fel insuportabil!

Ar fi o etichetare dureroasă a actualei generații față de cele trecute și viitoare – „Ăștia sunt ăia intrați fără examen”.

Capacitatea și Bacalaureatul trebuie să aibă loc. Deja, o mare nedreptate s-a făcut sutelor de mii de elevi fără acces la internet, care nu au avut parte de niciun fel de școală în aceste luni. (Un televizor se mai găsește prin orice casă, cât de săracă. De ce nu s-a folosit Televiziunea Publică pentru a-i ține în contact cu programa?). Ca și celor pe care părinții nu îi lasă să se ducă la orele de pregătire pentru examene”, a spus gazetarul la Europa Fm.

Monica Anisie, un fel de Dăncilă liberală
CTP a atras atenția că elevii pot fi separați înainte de a intra în sălile de examen, fără a mai fi nevoie de verificarea temperaturii. Potrivit acestuia, „șansele de transmitere a virusului pot fi mai mici decât în orice alt loc public”.

Citiți și:  CTP: La Australian Open va fi o victorie la scor a antivacciniștilor daca Djocovik va juca

Totodată, gazetarul a atacat-o dur pe Monica Anisie, ministrul Educației, precizând că este „un fel de Dăncilă liberală, mai rea decât covidul”.

„Verificarea temperaturii la intrarea în sala de examen poate fi anulată prin excepție. În supermarketuri și locuri de muncă, oamenii se duc în fiecare zi și e foarte greu să fie supravegheați în interior – termotestarea are rost. Dar, în școală, examenul se desfășoară în doar câteva zile, iar elevii pot fi separați prin măsuri stricte, a căror aplicare poate fi controlată de cadrele didactice și autorități, chiar de poliție.

Șansele de transmitere a virusului pot fi mai mici decât în orice alt loc public. În ciuda faptului că ministreasa Anisie, un fel de Dăncilă liberală, e mai rea decât covidul”, a adăugat CTP.

Sursa; capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.