Cseke Attila: Certificatul COVID va fi obligatoriu peste tot

Se merge în direcția generalizării certificatului digital în toate localitățile din România, nu doar în cele cu incidență mare, spune ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila: „În Bruxelles poți fi oricine. Dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, ești controlat”.

Cseke Attila a fost întrebat, miercuri seara, la Digi24, dacă ar trebui generalizată folosirea certificatului verde.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii. În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Cseke, dacă „ei au început această chestiune” (țări din Occident – n.r.), se va merge în această direcție și în România, pentru că trebuie susținută partea de vaccinare, iar apoi normalitatea: „Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit”.

Ministrul spune că există toate argumentele științifice pentru a susține această chestiune: „Și dacă nu credem în asta, atunci trebuie să ne uităm mai spre vest, să vedem că nu sunt mai proști decât noi și s-au vaccinat”.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *