Cruzimea împotriva animalelor se pedepsește acum cu închisoarea!

Poliția Animalelor funcționează de doar două luni, timp în care au fost deja întocmite câteva zeci de dosare penale și au fost date câteva sute de amenzi pentru cei care au abuzat, maltratat, neglijat sau ucis cu cruzime animale.

Direcția pentru Protecția Animalelor (DPA), parte a Poliției Romane, are deja structuri în fiecare județ din țară și au fost angajați până acum 500 de ofițeri, agenți și medici veterinari, iar în luna martie se vor organiza din nou concursuri pentru angajarea de medici veterinari.

„Invit iubitorii de animale să sune la 112 de îndată ce observă o situație în care se impune imediat scoaterea animalului din locul in care se află. După ce se va constata fapta, animalul va fi luat din locul respectiv, i se va acorda primul ajutor, apoi va fi plasat într-un mediu unde va fi îngrijit și ocrotit iar Direcția pentru Protecția Animalelor din cadrul IGPR va întocmi imediat dosare penale și va da amenzi celor care nu știu să fie oameni.” Scrie pe pagina de socializare deputatul PNL Antonel Tanase.

Așadar, rezumând, se caută medici veterinari pentru Poliția Animalelor, lucrurile au început deja să se miște în direcția bună, operațiunile de salvare vor fi mai multe și mai eficiente, iar criminalii și abuzatorii vor sta după gratii sau vor plăti pentru faptele lor.Nu mai există înțelegere sau toleranță pentru cruzimea împotriva animalelor, mai mentioneaza acesta in postare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!