Criză MAJORA în Marea Britanie! Armata a intervenit de urgenţă

Este criză în Marea Britanie! Oamenii disperaţi au luat cu asalt staţiile de combustibil, panicaţi că nu vor mai avea cu ce să-şi alimenteze maşinile. Numărul uriaş de clienţi a dus la cozi uriaşe şi la epuizarea stocurilor în multe locaţii. Autorităţile au fost nevoite să cheme Armata în ajutor.

Criză de combustibili în Marea Britanie! Este a patra zi în care oamenii stau la cozi interminabile, iar multe staţii de alimentare au rămas fără benzină şi motorină.

Cozi uriaşe la benzinării! Britanicii s-au îmbulzit, panicaţi, să cumpere combustibili
Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a făcut marţi un apel către şoferi să se abţină să îşi umple cu combustibil sticlele de plastic, după ce achiziţiile de panică au provocat lungi cozi la benzinării în ultimele zile, transmite agenţia Reuters.

Grant Shapps a precizat că actuala criză de aprovizionare cu combustibili este cauzată de pandemia de COVID care a oprit procedurile de examinare pentru cei care doreau să obţină un permis de conducere de camion.

“Începem să vedem primele semne de stabilizare, care nu se reflectă deocamdată asupra cozilor. (…) Cu cât mai rapid vom reveni la vechile noastre obiceiuri normale, cu atât mai rapid va fi rezolvată situaţia şi rog publicul să facă acest lucrul. În special, vă rog să nu mai veniţi cu sticle de apă la benzinării, este periculos şi nu ajută”, a declarat ministrul Transporturilor.

Acesta a adăugat că rezervoarele multor benzinării au fost reaprovizionate cu carburanţi.

Armata a fost chemată în ajutor, pentru a gestiona această criză
În tot acest timp, Armata este gata să intervină pentru a controla situaţia.

“Un număr limitat de şoferi de camioane-cisternă militare trebuie să fie pregătiţi să intervină şi să fie desfăşuraţi, dacă este necesar, pentru a stabiliza alimentarea cu carburant”, transmitea Ministerul Energiei, luni seara.

Până la 150 de șoferi de autocisterne militare sunt gata în orice moment să aprovizioneze staţiile de alimentare care au rămas fără carburanţi, în urma panicii şoferilor şi a creşterii bruşte de combustibil, relatează BBC.

În plus, firmele producătoare de carburanți au fost exceptate temporar de la normele privind concurența, ceea ce le permite să colaboreze pentru a concentra aprovizionarea în locurile cele mai vulnerabile.

Sâmbătă, la unele benzinării, s-a înregistrat o creștere şi de 500% a numărului de clienţi.

Oamenii care cumpără benzină fără niciun motiv au provocat cozi lungi la numeroase stații de alimentare, iar în anumite zone combustibilul s-a epuizat.

Sursa; capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *