fbpx
GENERAL

CRIZA GLOBALA se conturează rapid. Economia mondiala, in PERICOL

635x0 sbc news alert 1

Criza din lanțul mondial de aprovizionare produce efecte dintre cele mai grave la nivelul economiei mondiale.

În portul din Los Angeles sunt blocate aproximativ o sută de vase cu mii de containere de marfă care așteaptă să fie descărcate. Iar situația este departe de a-și găsi o rezolvare până la finalul acestui an. Prin porturile din Los Angeles și Long Beach se derulează aproximativ 40% din traficul cu marfă care intră în Statele Unite. În vremurile dinainte de pandemie, acolo așteptau să fie descărcate cel mult 17 nave.

Lucrurile s-au degradat odată cu pandemia de coronavirus, iar acum porturile sunt blocate de sute de nave. Iar situația se așteaptă să devină și mai gravă, dat fiind că alte 45 de nave urmează să ajungă până la jumătatea acestei săptămâni.

Secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, spune că situația din aceste porturi este complicată și extinsă. Specialiștii cred că problemele nu vor fi rezolvate până de sărbători, iar șansele ca situația să se schimbe sunt minime.

Activitatea în portul Los Angeles se va intensifica
Săptămâna trecută, președintele Joe Biden a anunțat că portul Los Angeles va deveni operațional 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână. Aceasta pentru a mai debloca situația de pe lanțul de aprovizionare. Președintele american a precizat că navele cu containere blocate vor fi direcționate către alte locații pentru a se evita ca prețurile mărfurilor să crească pentru consumatorii americani. Administrația Biden spune că situația se va resimți și anul viitor.

Mai multe organizații internaționale ale transportatorilor atrag atenția că lanțurile globale de aprovizionare sunt în pericol să se prăbușească. Aceștia au transmis, în urmă cu o lună, o scrisoare deschisă adresată șefilor de stat care participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

„Lanțurile globale de aprovizionare încep să cedeze. Doi ani de presiune asupra transportatorilor încep să-și spună cuvântul”, se arată în documentul transmis.

Avertismentul asociațiilor de transportatori
Scrisoarea este semnată de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) și Federația Internațională a Lucrătorilor din Transport (ITF). Aceste organizații care reprezintă 60 de milioane de angajați din transporturile maritim, rutier sau aerian.

Documentul a fost considerat cel mai grav avertisment pe care aceste organizații de transportatori l-au transmis. Iar potrivit transportatorilor, problemele se pot accentua spre finalul anului, de sărbători.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.