Criza COVID-19. Raed Arafat: „Specula și șantajul au ajuns la nivel fără precedent”


Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a detaliat, duminică, printr-o postare pe contul de Facebook, dificultățile în procurarea echipamentelor de protecție și modul în care sunt acestea distribuite.

Raed Arafat explică, într-o postare menită să răspundă criticilor și unor articole de presă care propagă „dezinformări”, cum sunt procurate echipamentele de protecție destinate medicilor și salvatorilor.

„Toate eforturile noastre sunt concentrate la acest moment pentru a găsi echipamente pe care să le achiziționăm de pe o piață care este aproape goală, și unde specula și santajul au ajuns la nivel fără precedent, acestea fiind practicate chiar și la nivel producătorilor, nu numai al distribuitorilor, indiferent de calitatea cumparătorului”, precizează Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAE a prezentat câteva dintre cele mai recente cifre:

Citiți și:  Arafat, despre copiii nevaccinați: Se vor înţepa, de mai multe ori pe zi, din cauza diabetului

„Din 80.000 măști FFP2/FFP3 achiziționate din Germania, 100.000 Măști FFP2/FFP3 achizitionate din Turcia și aduse în țară de Forțele Aeriene Române și din 200.000 de combinizoane achiziționate din Coreea de Sud și aduse cu sprijinul MApN de două avioane militare NATO aparținând bazei PAPA pentru transport strategic, structurile de urgență, respectiv paramedicii SMURD, personalul medical din UPU și personalul serviciilor de ambulanță, care sunt structuri de primă linie în aceasta situație, au primit între 30-35% din cantitatea totală, restul fiind distribuit către DSP-uri și spitale”, a transmit Raed Arafat.

Secrtarul de stat în MAI a dat un exemplu concret: de comun acord cu Ministerul Sănătății, din cele 80.000 măști, 30.000 au fost distribuite structurilor de urgență și 50.000 au fost distribuite către structurile DSP și cele spitalicești, ținta principală fiind secțiile de infecțioase și de terapie intensivă.

Citiți și:  In plina revolta la portile Parlamentului, Arafat da o informație BOMBĂ despre certificatul verde

Potrivit lui Raed Arafat toate distribuirile se fac de o echipă integrată, iar el semnează dispoziția de distribuire conform OUG 11/2020.

„Să nu uităm că pe lângă ce distribuim prin DSU-IGSU, mai sunt și alte achiziții realizate de Unifarm care sunt destinate aproape exclusiv unităților sanitare. Achizițiile de echipamente de protecție vor continua și în următoarea perioadă, săptamâna ce vine fiind așteptate noi cantităti de combinizoane și măști FFP2/FFP3 pe lângă ce mai aduce Unifarm”, a conchis Arafat.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.