CRIZA COVID-19 in Romania. Viitorul milioanelor de români se decide ASTAZI la Camera Deputaţilor


În Camera Deputaților se voteaza, astăzi, proiectul de lege privind amânarea plății utilităților pentru românii ajunși în șomaj tehnic.

Acest proiect, dar și celelalte aflate pe ordinea de zi de astăzi au fost inițiate de PSD.

„Reporter: Iulia Gherman; Realizator: Un proiect de lege care are același obiect ca și Ordonanța de urgență privind suspendarea ratelor este astăzi la vot final în Camera Deputaților.

Social-democrații și cei de la PRO România vor și amânarea plății utilităților pentru românii ajunși în șomaj tehnic. PNL și USR vorbesc însă despre măsuri populiste.

Sedința de plen va fi una virtuală, pe internet, iar votul va fi dat prin telefon.

Reporter: Primul proiect aflat pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților este cel inițiat de PSD, care prevede suspendarea la cerere a rambursării creditelor.

Potrivit documentului, întreruperea plății ratelor bancare se aplică fără dobânzi și penalități, până la 31 decembrie 2020, pentru creditele luate de persoanele fizice și juridice ori de IMM-uri până la 19 martie.

Deputații vor lua în dezbatere și propunerea legislativă a social-democraților și parlamentarilor PRO România, care stabilește amânarea la cerere, pentru o perioadă de trei luni, a plății contribuțiilor de asigurări sociale și pentru serviciile de utilități.

Măsura este valabilă pentru persoanele aflate în șomaj tehnic. Un vot așteptă astăzi și proiectul de lege prin care social-democrații propun o indemnizație de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru salariații afectați de reducerea sau întreruperea activității, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale

Sursa: evz.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *