CRIZA COVID-19 in Romania. Se taie în carne vie! Orban ar pregati măsuri draconice


Într-o intervenție televizată, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, susține că implementarea șomajului tehnic pentru bugetari va duce la o scădere cu cel puțin 35% a salariilor bugetarilor.

De fapt, Hossu crede că Guvernul pregătește măsuri de austeritate mult mai grave și se teme de o reducere drastică a personalului din sistemul bugetar.

Jumătate din personal

”Faptul că se pregătesc aceste măsuri și faptul că se dorește a se da de înțeles că instituțiile publice funcționează și jumătate din personal, nouă ne lasă de înțeles faptul că în viitor se pregătesc măsuri de austeritate drastice. Cel puțin aparent sunt categorii întregi care sunt excluse și care nu vor conduce decât la mărirea crizei Covid-19. Dau un exemplu: medicii veterinari, care astăzi participă la testări. Pe de altă parte, veterinarii au un rol esențial în producerea sistemului alimentar, asta pentru că ei securizează produsele alimentare. De aceea, criza coronavirusului ar putea fi dublată de o criză alimentară.

Reduceri de cel puțin 35%

Dacă se practică același mecanism luându-se în considerare salariul de încadrare și se coroborează cu această prevedere 75% din salariu mediu brut, atunci scăderea salariilor în sistemul bugetar va fi de cel puțin 35%, în anumite cazuri și mai mult de 35%.”, a spus Hossu.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *