CRIZA COVID-19 in Romania. NU VA FI USOR! Cîțu, anunț despre salarii și pensii


Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat luni în ședința de Guvern că pregătește prima rectificare bugetară pentru 2020. El a arătat că Guvernul se străduiește să plătească toate salariile și pensiile, dar că nu va fi ușor.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat luni în ședința de Guvern că a prezentat datele primei rectificări bugetare din 2020, determinată în primul rând de criza prin care trece România, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

”Am prezentat în primă lectură prima rectificare bugetară din acest an. Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și către Ministerul Muncii și Protecției Sociale – MMPS, pentru că acolo este cea mai mare nevoie de bani”, a spus Cîțu, în ședința de Guvern.

Astfel, va fi suplimentat cu 1 miliard de lei bugetul pentru acordarea concediilor medicale.

Iar pentru MMPS vor fi alocați suplimentar 7 miliarde de lei pentru plata șomajului tehnic, a precizat ministrul de Finanțe.

”Nu va fi ușor”
”Foarte multe companii au fost deja închise, deci deficitul pentru 2020 va crește semnificativ, Vom avea în consecință o finanțare mult mai complicată. Vom asigura plata pensiilor și a salariilor pentru toți oamenii, dar nu va fi ușor”, a explicat Florin Cîțu.

Companiile care au posibilitatea de a-și plăti dările către Fisc ar trebui să o facă. Este nevoie să continuăm circuitul banilor în economie.

”Atât timp cât vin banii din impozite noi îi întoarcem în economie și e nevoie de mai puține împrumuturi pentru a asigura finanțarea”, a mai spus Cîțu.

Finanțele au grăbit cât au putut rambursările de TVA către firme, dar este nevoie de efortul tuturor pentru a putea să funcționeze economia, a arătat ministrul de Finanțe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *