Criza coronavirus in Romania. Ministrul Muncii anunţă că în Guvernul Orban ‘există o preocupare’ pentru tăierea salariilor bugetarilor


Guvernul va lua în calcul tăierea salariilor bugetarilor. O spune Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a răspuns întrebărilor primite de la ascultătorii emisiunii „România în Direct”, de la Europa FM.

Tăierile salariale în sectorul bugetar ar veni în contextul în care în mediul privat s-au luat deja astfel de măsuri. Întrebată dacă “Guvernul are de gând în vreun fel să umble la salariile bugetarilor”, Violeta Alexandru a răspuns:

“Suntem conştienţi că este nevoie de solidaritate din partea tuturor. Nu există cetăţeni de tipuri diferite, unii care se sacrifică şi unii care se bucură. Adică se bucură în sensul că n-au nicio grijă. Confirm că există o preocupare în acest sens, dar fără să pot intra în detalii.”

Violeta Alexandru face apel la companiile din țară să nu apeleze la ajutoarele oferite de Guvern dacă își pot menține activitatea la un nivel rezonabil.

Precedentul guvern care a tăiat salariile bugetarilor a fost Guvernul PDL condus de Emil Boc, în 2010, în contextul crizei economice mondiale. A fost momentul în care PDL a început să fie puternic contestat, după ce în 2008 şi 2009 câştigase alegerile parlamentare şi prezidenţiale. Ajuns de la peste 30% la sub 15%, PDL a fuzionat în 2014 cu PNL. Ulterior, Traian Băsescu a recunoscut că tăierea salariilor a fost o greşeală.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Gogan Stelian

    Asta nu este preocupare, ci obsesie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *