Criza coronavirus. DEZVĂLUIRILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI ROMÂN AFLAT ÎN ”ZONA ROȘIE”


Doar câțiva kilometri îl despart pe Daniel Barzaghideanu de locul în care au fost depistați primii italieni, din acea zonă, infestați cu coronavirus! Este un român care muncește în Italia de 18 ani, acolo unde și-a găsit tărâmul liniștit al vieții. Doar că traiul i-a fost bulversat de pandemie. Daniel nu stă izolat în casă, pentru că are un serviciu care-l obligă să iasă. Așa că, în fiecare zi, face traseul până la Padova și retur.

”Risc în fiecare zi, în fiecare clipă cu serviciul. Intru în contact cu multă lume de când plec de acasă și până mă întorc!”. Sunt primele cuvinte din lunga poveste de viață în ”haosul coronavirus” pe care Daniel Barzaghideanu, românul plecat la muncă în Italia în 2002, o trăiește acum pe pielea lui, la Due Carrere. Totul a început pe 20 februarie, aproape de locul în care Daniel se stabilise. La câțiva kilometri de Padova. ”Am auzit atunci despre primele două cazuri din Italia. Era vorba de doi bătrâni, depistați aici, la vreo opt kilometri distanță de mine, localitatea se numește Vo. Erau două persoane în vârstă, de 76 și 68 de ani”, povestește Daniel.

Au fost imediat internați în spitalul Schiavonia, din localitatea Monselice, asta e la șase kilometri de casa mea. Cel de 76 de ani avea să moară în weekend, la vreo două zile după ce fusese internat.

Citiți și:  Piperea: Un coleg de la universitate mi-a zis DE CE se menține starea de alertă

Au închis, atunci, spitalul și tot personalul medical a rămas închis înăuntru. Au închis comuna, au băgat militari, pentru siguranță. Nu intra nimeni. Cei care munceau acolo nu puteau părăsi locul… Au fost izolați. Asta până pe 6 martie, când a fost refăcut testul, nu a ieșit nimeni pozitiv și atunci s-a deblocat zona. Bine, apoi s-a intrat într-o carantină generală, cu restricții… De asta nu e nimeni pe stradă acum”, este dezvăluirea lui Daniel Barzaghideanu, românul care continuă să muncească acolo, deși își riscă, clipă de clipă, sănătatea.

Criza îl spetește: ”Muncesc între 10-15 ore pe zi!”
Daniel Barzaghideanu a plecat la muncă, în Italia, în anul 2002, după ce s-a consultat îndelung cu iubita lui, Elena, (acum soție), care avea aproape toate neamurile în Peninsulă. Ca oricărui imigrant, i-a fost greu la început. Dar norocul i-a surâs după patru ani de căutări: și-a găsit un serviciu pe care-l păstrează și acum. ”Lucrez la o firmă de curățenie în Padova, zonă lovită de acest virus. De o lună muncesc între 10 și 15 ore pe zi, dat fiind numărul mare de cereri pentru dezinfectarea birourilor și locurilor de muncă”, spune Daniel Barzaghideanu.

”Lumea vrea acum curățenie mai amănunțit, să zic așa, cu frica asta de coronavirus. Lucrez la tramvaie, la birourile de la logistică. Lumea pleacă la ora 4 după-amiaza și atunci fac curat. Acum, cu regulile astea noi, date de situația actuală din Italia, trebuie să stau la cel puțin un metru distanță de orice persoană, să am mască permanent pe față, mănuși, detergenți… S-a dat lege, trebuie să dezinfectăm tot ce înseamnă clanțe, mânere… Dăm cu clor pe ele… Nu cu alcool. Lucrez luni-miercuri-vineri în primărie, în rest lucrez la birouri, la tramvaie, chiar lângă Padova.

Citiți și:  OMS a falsificat un studiu pentru a „îngroapa” Ivermectina

La început nu prea am crezut ce se întâmplă. Acum, situația e rea, e gravă. Se înrăutățește. Au închis școlile, apoi tot. Sunt deschise doar fabricile, fiind în Nord, iar economia trebuie ținută de cineva. Se lucrează în fabricile mari și de stat. Farmaciile și magazinele, supermarketurile sunt deschise. Atât. În rest, totul e închis. Teatre, biblioteci, restaurante, centre sportive, tot!”, a continuat Daniel.

„Risc în fiecare zi cu serviciul. Intru în contact cu multă lume de când plec de acasă și până mă întorc.Cei care conduc tramvaiul, la fel. Port mască, la noi, dacă nu porți, se uită lumea urât la tine. Iar când vorbești cu oamenii, trebuie să ai vreo doi metri distanță. Nu se mai dă noroc. Mi-e frică să tușesc sau să strănut… ”, a mai spus românul din Italia.

Sursa: cancan.ro

LASA UN COMENTARIU