CRIZA CORONAVIRUS. Decizie RADICALA intr-o tara europeana: Va transforma hotelurile în spitale!


Guvernul german a luat decizia de a transforma hotelurile în spitale unde vor fi îngrijiți bolnavii de COVID-19. De asemenea, în Berlin va fi construit un nou spital ce va primi până la 1.000 de pacienţi infectați.

Germania va transforma hoteluri şi alte incinte în spitale pentru a disponibiliza capacităţi de primire în serviciile de terapie intensivă unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19, a anunţat miercuri guvernul federal, transmite AFP, conform Agerpres.

Crearea acestor structurii provizorii, care nu vor oferi decât îngrijiri curente, ‘trebuie să permită spitalelor să se concentreze pe extinderea capacităţilor lor de terapie intensivă’, a informat guvernul într-un comunicat.

Tot miercuri, o purtătoare de cuvânt a guvernului a declarat că Germania va dubla numărul de paturi cu asistenţă respiratorie din spitale pentru a asigura preluarea pacienţilor cu COVID-19.

Citiți și:  OMS a falsificat un studiu pentru a „îngroapa” Ivermectina

„Avem ca obiectiv să dublăm (numărul de paturi cu asistenţă respiratorie), landurile trebuie să pună în aplicare acest plan”, a declarat Ulrike Demmer într-o conferinţă de presă. Germania dispune acum de circa 25.000 de astfel de paturi.

Marţi, autorităţile locale din Berlin au anunţat că în capitală va fi construit un spital nou care va putea primi până la 1.000 de pacienţi cu COVID-19.

Spitalul va fi ridicat pe terenul complexului expoziţional Messe Berlin, în cooperare cu armata, a precizat ministrul berlinez al sănătăţii, Dilek Kalayci.

LASA UN COMENTARIU