Cristoiu, scenariu EXPLOZIV despre anticipate: „Suntem spectatorii pasivi ai unei farse politice”


Jurnalistul explică faptul că, în acest moment, fiecare dintre principalii actori ai acestei piese joacă rolul seriozității.

De exemplu, dacă președintele Klaus Iohannis nu îl desemna pe Ludovic Orban să formeze noul guvern, după demiterea prin moțiune de cenzură, lucrurile nu ar fi arătat credibil.

La fel, dacă președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu ar fi anunțat că va ataca la Curtea Constituțională acest gest, lucrurile ar fi arătat prost.

Mai mult, explică Ion Cristoiu, Guvernul a făcut exact acele gesturi necesare pentru ca PSD și Pro România să depună și să voteze moțiunea.

Dar, explică jurnalistul, nu este vorba de o înțelegere scrisă sau măcar discutată explicit, ci de un fel de „înțelegere din priviri”, adică s-a întâmplat ca obiectivele celor ce pot lua decizii cu privire la alegerile anticipate să coincidă.

Citiți și:  NEWS ALERT. Ne îndreptăm spre CEL MAI NEGRU SCENARIU?! Ședință fulger la Ministerul Sănătății!

Rămâne de văzut dacă acest scenariu va funcționa fără greșeală până la capăt, a mai spus Ion Cristoiu.

El anticipa, în urmă cu două zile, că „PSD și PNL vor juca cartea seriozității la Cotroceni”, dar spunea că „este o înțelegere”. „Domnul Klaus Iohannis va spune că mizează în continuare pe Ludovic Orban iar domnul Marcel Ciolacu va spune că nu-l va vota niciodată, așa că se va ajunge la anticipate”, mai prevedea editorialistul EvZ.

„PSD știe că, dacă pică guvernul, alegerile locale vor fi comasate cu anticipatele, candidații lor vor fi însoțiți de primari. Până acum primarii i-au mai trădat. Acum primarul va trebui să tragă în campanie”, explica atunci Ion Cristoiu.

Citiți și:  BREAKING NEWS! Klaus Iohannis, mesaj TRANȘANT de Ziua Justiției: Atac NOU la PSD

El a punctat, miercuri, și ce interes are Marcel Ciolacu: „Câștigă ca imagine, pentru că a dat jos un guvern prin moțiune de cenzură, câștigă că nu va mai fi congres, pentru că nu mai e timp, el va fi cel care va face listele”.

Pentru data de 14 iunie este prevăzută o comasare a anticipatelor cu localele, a încheiat jurnalistul.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

226 de vizualizări

loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile