“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Cristoiu, analiză SOCANTA a razboiului din Ucraina. S-a trecut la nivelul următor: „E războiul stelelor”

ion cristoiu 1070x600 1

Invitatul lui Robert Turcescu în podcastul EVZ Play, publicistul Ion Cristoiu, a punctat de de confruntarea între Rusia și NATO, vizibilă de la începutul războiului, va fi la nivelul de război al stelelor. Nu e vorba doar de o exprimare metaforică, avertizează cunoscutul jurnalist.

În podcastul de joi al lui Robert Turcescu, jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a descris motivele pentru care este atât de atipic conflictul din Ucraina. Pornind de la constatarea că spre deosebire de primele două războaie mondiale acum e vorba de implicarea NATO, jurnalistul a observat că principalul instrument al Occidentului contra agresiunii declanșate de Rusia este ajutorul fățiș prin înarmare acordat țării asediate.

Cristoiu: Americanii recunosc că nu e un război de apărare a Ucrainei
„Acum avem o înarmare fățișă de către 40 de state, a depășit cadrul NATO. Au decis să se întrunească lunar să discute de înarmarea Ucrainei. Doamna Ursula e ipocrită. Mă mir că nu au uitat gazul de tot din moment ce folosești sancțiunile economice ca lovituri militare. Americanii în sfârșit recunosc că nu e un război de apărare a Ucrainei. E un război de capitulare a Moscovei.

Au fost declarațiile secretarului de stat al Apărării: Vom muta și munții. Nu a vorbit un moment de ajutarea Ucrainei ca să nu fie invadată. Dacă în prima fază se vorbea de negocieri, acum e limpede… E reuniunea a 40 de state non-NATO. 40 de state sunt sateliți ai SUA. Americanii au recunoscut că sancțiunile economice nu sunt de pedepsire, ci de slăbire a Rusiei. Când declari asta recunoști în mod oficial un război”.

Războiul stelelor va fi al sateliților
Cristoiu a criticat faptul că presa din România a trecut cu vederea o declarație cheie a lui Putin de miercuri, care e relevantă pentru trecerea la un alt nivel al războiului. „A spus un lucru foarte important, că vor continua. E acolo o afirmație absolut neliniștitoare: ei nu au folosit toate armele. În acest al Treilea Război mondial, care e mai ciudat, ambele superputeri se păstrează pentru un război care va fi Războiul stelelor.

E cinic ce spun, războiul ăsta e de aproximare, de reglare a tirurilor. S-au folosit cu precădere instrumentele războiului clasic și sovietic. Și China și America și Rusia sunt pregătite pentru un război cu sateliții”, a conchis invitatul.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.