Cristoiu, analiză SOCANTA a razboiului din Ucraina. S-a trecut la nivelul următor: „E războiul stelelor”

Invitatul lui Robert Turcescu în podcastul EVZ Play, publicistul Ion Cristoiu, a punctat de de confruntarea între Rusia și NATO, vizibilă de la începutul războiului, va fi la nivelul de război al stelelor. Nu e vorba doar de o exprimare metaforică, avertizează cunoscutul jurnalist.

În podcastul de joi al lui Robert Turcescu, jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a descris motivele pentru care este atât de atipic conflictul din Ucraina. Pornind de la constatarea că spre deosebire de primele două războaie mondiale acum e vorba de implicarea NATO, jurnalistul a observat că principalul instrument al Occidentului contra agresiunii declanșate de Rusia este ajutorul fățiș prin înarmare acordat țării asediate.

Cristoiu: Americanii recunosc că nu e un război de apărare a Ucrainei
„Acum avem o înarmare fățișă de către 40 de state, a depășit cadrul NATO. Au decis să se întrunească lunar să discute de înarmarea Ucrainei. Doamna Ursula e ipocrită. Mă mir că nu au uitat gazul de tot din moment ce folosești sancțiunile economice ca lovituri militare. Americanii în sfârșit recunosc că nu e un război de apărare a Ucrainei. E un război de capitulare a Moscovei.

Citiți și:  Ion Cristoiu: Putin nu va ezita să folosească arma nucleară

Au fost declarațiile secretarului de stat al Apărării: Vom muta și munții. Nu a vorbit un moment de ajutarea Ucrainei ca să nu fie invadată. Dacă în prima fază se vorbea de negocieri, acum e limpede… E reuniunea a 40 de state non-NATO. 40 de state sunt sateliți ai SUA. Americanii au recunoscut că sancțiunile economice nu sunt de pedepsire, ci de slăbire a Rusiei. Când declari asta recunoști în mod oficial un război”.

Războiul stelelor va fi al sateliților
Cristoiu a criticat faptul că presa din România a trecut cu vederea o declarație cheie a lui Putin de miercuri, care e relevantă pentru trecerea la un alt nivel al războiului. „A spus un lucru foarte important, că vor continua. E acolo o afirmație absolut neliniștitoare: ei nu au folosit toate armele. În acest al Treilea Război mondial, care e mai ciudat, ambele superputeri se păstrează pentru un război care va fi Războiul stelelor.

Citiți și:  Ion Cristoiu: Cine A ASCUNS documentele în dosarul lui Traian Băsescu?

E cinic ce spun, războiul ăsta e de aproximare, de reglare a tirurilor. S-au folosit cu precădere instrumentele războiului clasic și sovietic. Și China și America și Rusia sunt pregătite pentru un război cu sateliții”, a conchis invitatul.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.