Cristoiu, despre teoriile conspirației legate de coronavirus: Nu știu dacă vor dovedi că e din laborator, oricum e o ciudățenie


Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu spune că dreptul la îndoială este un drept fundamental și nu pune pe seama teoriei conspirației credința majorității românilor că noul coronavirus a fost creat în laborator, așa cum reiese din ultimul sondaj Avangarde.

Românii se uită foarte mult la televizor, 70% se informează de acolo, și, mai mult decât atât, este un procent de 50% care crede că virusul a fost creat în laborator, conform rezultatelor ultimului sondaj Avangarde.

Ion Cristoiu susține că în cazul combaterii acestui virus e o ciudățenie, întrebându-se cum de specialiștii nu au reușit până acum să-i vină de hac în condițiile în care știu totul despre “rudele” sale, scrie mediafax.ro.

Prezentăm principalele declarații:

  • Avem două momente de consum al informațiilor: unul care a căpătat amploare după criză și anume statul la televizor ca o ceremonie. Dacă pe vremuri, familia se reîntregea la prânz, acum întreaga familie se reunește la televizor și e momentul de seara, când te uiți ca la cinema. Celălalt mod de consum, foarte puternic, este pe internet și acolo pe internet s-au lansat aceste teorii ale conspirației.

După părerea mea este un termen neghiob, teoria conspirației. Dreptul la îndoială este un drept uman fundamental și de fapt definește diferența dintre noi și pisici.

  • Probabil că după ce va trece această criză se va scrie, ca și după dărâmarea Turnurilor gemene, zeci de cărți, vor apărea și documente. Nu știu dacă vor dovedi că e din laborator, oricum e o ciudățenie.

  • Această ciudățenie se naște dintr-o întrebare: virusul, dacă e natural, a fost studiat până acum, nu e de pe planeta Marte, bănuiesc că pe glob sunt 1000.000 de doctori docenți cu doctorat în coronavirus clasic și totuși când apare o ramură nouă toate cunoștințele de până atunci s-au șters?

  • Cum Dumnezeu de până la ora actuală nu i-a dat de hac pentru că, teoretic, a fost studiat până acum, cu excepția unui centimetru de cercetare care era ușor de făcut în momentul în care tu știi totul despre neamul acestui virus.

  • Cred că avem dreptul la îndoieli și nu înseamnă că formulăm teorii ale conspirației.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *