Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Klaus Iohannis! Acuzații neașteptate la Digi24

Klaus Iohannis a decis să amâne numirea noilor miniștri, pe cel al Dezvoltării Regionale și pe cel al Transporturilor până după 1 Decembrie. În acest context, jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat dur, folosind termeni caustici, chiar la Digi24, post care de obicei îl susține pe președinte.

„Domnul Iohannis a venit astăzi (n.red.) şi a spus, într-un discurs teatral, mă rog, cât poate dânsul să fie de teatral, cu posibilităţile pe care le are: „Ce facem aici, remaniere, după remaniere? Aţi avut 70 de miniştri! Aţi schimbat trei guverne, mai şi guvernaţi, suntem în săptămâna Centenarului, nu schimbăm niciun ministru”. Hai să o luăm pe rând – facem remaniere după remaniere. Nu e adevărat. Fals, din punct de vedere logic. I s-au prezentat cele opt propuneri, el a acceptat din astea şase. A acceptat remanierea în şase cazuri şi a respins două. Au făcut alte două propuneri cei de la PSD. Asta nu e altă remaniere. Ar fi fost strigător la cer dacă erau alte nume. Dacă se ajungea la alte nume, el îi accepta şi apoi erau schimbaţi din nou. Este o formulă falsă logic, dar eficientă din punct de vedere electoral. Pentru că tot ceea ce face acum domnul Iohannis e pentru electoratul dânsului. El nu poate obţine nimic cu aceste mişcări din altă zonă electorală decât a lui, poate să-şi mai aducă înapoi nişte suporteri pe care îi pierduse. În rest, cum adică, domnul Iohannis ce face, îl sprijină pe domnul Paul Stănescu. Un baron PSD, tovarăş cu Dragnea până de curând, care a participat la toate manevrele mârşave ale PSD? Ce combinaţii face? În primul rând că ar fi trebuit să-i aprobe demisia lui Lucian Șova pe loc, de la Transporturi. Ce legătură are cu Centenarul? Cu ce strica asta sărbătorile românilor, cum ne-a spus domnul Iohannis în scurta piesă de teatru. A brevetat după metoda lui Ion Iliescu din 1990, când a început să se facă politică la televizor. Iliescu i-a spus atunci lui Corneliu Coposu, la Palatul Victoria, în direct: Îmi pui dumneata sula în coaste? Asta era gândită din timp să meargă, la întreaga ţară. Acelaşi mecanism îl aplică domnul Iohannis: Adică îmi puneţi mie sula în coastă? Iată că mai aşteptaţi. De ce? Pentru că pot!

Citiți și:  Conflictul din Ucraina. Situatie STRANIE: Joe Biden discută cu liderii europeni, dar NU și cu Klaus Iohannis

Domnul Iohannis nu poate să obţină mare lucru cu ceea ce face acum, cu excepţia unor puncte la suporterii săi. Dă impresia că se află întreabă. El nu poate să-l susţină pe Paul Stănescu, trebuie să-l revoce. Dacă doreşte să o respingă pe Olguţa Vasilescu asta poate să duce la combinaţii previzibile”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.