Cristian Tudor Popescu, amendat de CNCD pentru discriminarea tiganilor

CTP

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât în unanimitate miercuri amendarea gazetarului Cristian Tudor Popescu cu 2.000 de lei pentru discriminarea ţiganilor într-un articol din ziarul “Gândul”.

“Publicarea în ziarul Gândul a unui articol, care aduce atingere demnității romilor și creează o atmosferă degradantă și ofensatoare la adresa persoanelor de etnie romă, cu următorul conținut: ‘Astă toamnă am participat la Paris la o întâlnire internațională. Cea mai neplăcută situație de care m-am lovit a fost confundarea, voită sau nu, a țiganilor autori de infracțiuni pe bandă rulantă în Franța cu români. M-am străduit cât am putut să explic că acești țigani hoți, cerșetori, criminali, nu au legătură cu românii. Că au o cultură internațională a fărădelegii, proprie etniei lor, căreia trebuie să-i facă față întreaga Europă, nu România de una singură’ reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanei, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al CNCD transmis Agerpres.

Citiți și:  CTP, criză de isterie la Digi 24. VIDEO

De asemenea, Colegiul director al CNCD a decis ca jurnalistul să publice în mass-media un rezumat al hotărârii în speță.

CNCD este o agenţie a Guvernului României formată în 2001 şi rolul său oficial este combaterea şi sancţionarea discriminării de toate formele din România, inclusiv pe bază de etnie, naţionalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală, statut HIV, statut social, etc. Cu toate acestea CNDC s-a remarcat în general prin impunerea unei dictaturi a corectitudinii politice în spaţiul public, neavând poziţii energice şi împotriva discriminării românilor din Covasna şi Harghita sau a discriminării pozitive a ţiganilor în defavoarea populaţiei majoritare când vine vorba de locrurile speciale din instituţiile de învăţământ. Sursa: FrontPress.ro 

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU