“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Criminalul de la Onesti, raspuns HALUCINANT pentru anchetatori: „O să vă caut eu când plec de aici”

crime onesti 1 1024x626 1

Gheorghe Moroșan (68 de ani), asasinul celor doi electricieni pe care i-a luat ostatici într-un bloc din Onești și mai apoi i-a măcelărit la capătul a cinci ore de negocieri eșuate cu trupele speciale, și-a plănuit atacul sângeros în cele mai mici detalii.

Crimele de la Onești. Răspunsul ciudat primit de anchetatori de la asasin, la audierea din spital

Când a intrat pe ușa ”apartamentului groazei”, ucigașul a știut tot timpul ce va face. Cuțitul-sabie cu care s-a înarmat, colierele din plastic cu care a legat mâinile victimelor și tuburile de spray paralizant, găsite asupra lui, dovedesc asta. Ba chiar și avertismentul pe care ucigașul l-a lansat când, la magazin, a fost întrebat de vânzător ce va face cu atâția ”șoricei”. La audieri, când au încercat să afle niște răspunsuri, anchetatorii au primit de la Moroșanu doar un răspuns ciudat.

Cuțit-sabie, coliere din plastic și spray paralizant
Din informațiile obținute de Evenimentul zilei reiese că, înainte de a-i sechestra pe cei doi muncitori, Moroșan s-a dus la un magazin de mase plastice din Onești și a cumpărat mai multe coliere din plastic. Avea deja asupra sa cuțitul de tip sabie, o armă albă cu lama lungă de 30 de centimetri și două spray-uri cu gaz iritant, cu piper.

Dar, pentru ceea ce avea de gând să facă, ucigașului îi mai tebuia ceva: niște ”cătușe” cu care să-i imobilizeze pe cei doi muncitori – Silviu Iștoan și Dan Pătatu -, despre care fusese informat că sunt în apartament. Cum la fel de bine știa – de la cine, va trebui să o lămurească ancheta -, că o a treia persoană, un inginer venit să coordoneze lucrarea de renovare a locuinței, fusese acolo și tocmai plecase.

Legat de cele două spray-uri paralizante tebuie spus că au fost găsite în buzunarele hainelor sale. Erau goale pentru că, cel mai probabil, le folosise pentru a-i putea ataca și lega pe cei doi bărbați luați ostatici.

„O să vezi tu la televizor ce fac cu ei!” Crimele de la Onești.
Cumpărăturile făcute de Moroșan au fost, pentru omul de după tejghea, un motiv de a mai schimba o vorbă cu bărbatul pe care îl știa foarte bine din oraș. Mai în glumă, mai în serios, vânzătorul a vrut să știe ce face cu atâtea coliere din plastic. Dacă are ceva de reparat. ”Nea Ghiță, ce faci cu atâția ”șoricei”?”, a întrebat el fără să conteze prea mult răspunsul. Și nici dacă urma să vină sau nu. ”O să vezi tu la televizor ce fac cu ei!”, i-a răspuns, cu ton hotărât, Moroșan după care a ieșit din magazin. La puțin timp de la acest dialog, toată țara avea să afle la ce a folosit bărbatul de aproape 70 de ani ”cătușele” din plastic. Ca să lege la spate mâinile celor doi ostatici pe care avea să-i măcelărească.

Moroșan nu vrea să spună ce s-a întâmpat în ”apartamentul groazei
Gheorghe Moroșanu a fost capturat. Dar abia la capătul a cinci ore de negocieri eușate. Mai degrabă de discuții ca la piață, când cei doi ostatici fuseseră deja înjunghiați de mai multe ori în spate și în piept. Unul era deja mort, iar celălalt s-a stins la scurt timp după intrarea polițiștilor în apartament, la spital.

Acum, și asasinul este la spital. A trecut prin două intervenții chirurgicale pentru a-i fi îngrijite rănile suferite prin împușcare. Și-a mai revenit, dar nu vrea nici în ruptul capului să colaboreze, să spună ce nu s-a văzut din stradă, ce s-a întâmplat în ”apartamentul groazei”. De ce a executat doi oameni care nu aveau nici cea mai mică legătură cu problema lui: acel apartament pierdut în urmă cu 10-12 ani din cauza unor datorii.

Crimele de la Onești. „O să vă caut eu când plec de aici”
„Judiciariștii l-au audiat la spital, la el în rezervă, după ce medicii și-au dat acordul. E un fel de-a spune audiat pentru că ucigașul nu a vrut să spună nimic. ”Nu vreau să declar nimic. O să vă caut eu când plec de aici și o să vă spun tot ce s-a întâmplat”, atât ne-a spus fără nici o urmă de regret pentru ce a făcut. Nimeni nu a înțeles nimic. Unde și când să plece, nu știm. Nu a întrebat de fetele lui. Nu a întrebat de soția lui care este închisă în arestul IPJ Bacău sub acuzația de a-i fi fost complice. Cât va mai sta acolo, la spital, va fi păzit de mai mulți agenți chiar dacă este și încătușat de rama patului”, ne-au declarat surse judiciare.

Mutat din rezerva spitalului în celula arestului. Urmează expertiza psihiatrică
În zilele ce vor urma, este foarte probabil ca ucigașul celor doi muncitori să schimbe confortul rezervei de spital, cu atmosfera ceva mai neprimitoare din arestul IPJ Bacău. Și asta pentru că starea lui de sănătate s-a ameliorat simțitor. Dovadă fiind decizia medicilor de la Spitalul Județean Bacău de a-l transfera de la ”Reanimare” la Secția ”Chirurgie”. Mutarea sa în arest va coincide, cel mai probabil, cu o nouă tentativă a investigatorilor de a-l audia. Conform procedurilor judiciare obligatorii în astfel de cazuri, Moroșan va fi supus, în perioada următoare, și unei expertize psihiatrice care va stabili dacă a avut discernământ atunci când i-a ucis, precum într-o execuție ISIS, pe cei doi muncitori.

Aurelea nu mai e de partea soțului criminal. Femeia va fi reaudiată, la fel și vecinii care au găzduit-o
Crimele de la Onești. Pentru a înțelege ce s-a întâmplat în povestea acestei luări de ostatici încheiată cu un dublu asasinat, investigatorii trebuie să stabilească și rolurile altor câtorva persoane. Este vorba de Aurelea, soția lui Moroșan, și de cei doi vecini ai lor, Mircea G. (59 de ani) și de Gabriela G. (55de ani), care pe toată durata operațiunii au găzduit-o pe femeie în apartamentul lor aflat pe aceeași scară, cu un etaj mai sus.

„Toți au fost audiați. Ea (n.r. soția) din postura de complice, iar ei (n.r. vecinii) deocamdată ca martori. Și vor mai fi audiați o dată. Vecinii se apără și spun că nu ei i-au anunțat că e cineva la ei (n.r. la soții Moroșan) în apartament, că nu i-au susținut în nici un fel. Că a fost o coincidență că au venit. Soția bărbatului, care până acum era de partea lui, spune acum că nici o clipă nu l-a susținut. Că nu a fost de acord cu el. Perchezițiile informatice ale telefoanelor lor vor lămuri multe aspecte”, a mai adăugat sursele EVZ.

Dacă nu e condamnat pe viață, asasinul celor doi muncitori ar putea scăpa doar cu mai puțin de opt ani
Pentru monstruozitatea pe care a comis-o, Gheorghe Moroșan riscă să stea după gratii câte zile o mai avea dacă va fi condamnat la închisoare pe viață. Dar, dacă instanța va decide că și 25 de ani de pușcărie reprezintă o pedeapsă suficientă pentru criminalul care a ucis doi oameni, pe care i-a legat și i-a ținut ostatici timp de cinci ore, atunci lucrurile se schimbă complet. În favoarea asasinului.

„Pentru că are peste 65 de ani, orice condamnare care nu este închisoare pe viață se înjumătățește. Dacă primește 25 de ani de pușcărie, de exemplu, pedeapsa care va trebui executată va fi de 12,6 ani din care va face trei sferturi.

Adică ceva mai mut de opt ani. Dar, dacă în închisoare Moroșan va fi un deținut model și va participa la tot felul de activități, va primi credite transformate în zile ce vor fi scăzute din pedeapsă. Deci ar putea ieși chiar și mai devreme de opt ani, chiar dacă a comis un dublu asasinat. Asta se poate întâmpla dacă nu este condamnat la detenție pe viață”, ne-au explicat surse apropiate anchetei.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.