Cretinatate romaneasca: Imposibilitatea de a te apara de hoti

Se da urmatoarea stire:

Două femei de etnie romă au sustras un telefon mobil dintr-un magazin. Ele au fost surprinse de camerele de supraveghere, iar poliţiştii le caută în acest moment.
Iniţial, vânzătorul le-a gonit din magazin, însă femeile s-au întors hotărâte să plece cu telefonul. În timp ce una ţinea un copil în braţe şi se certa cu vânzătorul, cealaltă a furat aparatul. sursa

In continuare va invit sa vedeti si filmul (are un minut si un pic) si apoi vreau sa discut despre aceasta intamplare.

Hai sa va zic ce-am vazut eu in acest film, pana la momentul furtului efectiv. Daca va uitati cu atentie, in momentul in care baragladinile intra in magazin, vanzatorul le bruscheaza si incearca sa le arunce afara din sediu. Este un caz flagrant de discriminare, nu?
Dar cioropinele se intorc si, folosind metoda tupeului si a scandalului, reusesc sa fure un telefon mobil. Ca e scump sau nu respectivul telefon, asta nu mai conteaza. Important este ca au provocat o paguba.

Si, in cazul acesta ma intreb: ce putem face?

Daca dai tiganii afara din magazin, te trezesti cu proces de discriminare. Sar ONG-urile pe tine, CNCD-ul te infiereaza public, iti iei amenda sau, mai rau, poate faci si ceva puscarie (cu suspendare sau fara, cazierul iti este patat).

Daca nu dai tiganii afara din magazin, risti sa-ti fure marfa, sa-ti provoace pagube si apoi incepe distractia. Hai la politie, da declaratii, mai povesteste-ne cum a fost, dar esti sigur ca aia au fost samd. Adica timp pierdut. Apoi astepti sa-ti recuperezi paguba. Daca respectivii sunt prinsi inainte sa valorifice marfa sau sa scape de ea, ai noroc. Daca nu, ramai cu buza umflata pentru ca tiganul n-are de unde sa-ti dea banii pentru ca, asa cum stim cu totii, e sarac lipit pamantului.

In concluzie, cum ar trebui sa procedam pentru a ne feri de hoti?

Sursa: http://www.sebastianbargau.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. pfai ca le-as da numa picioare-n gura de-ar suna zama-n ele futa-le dumnezo de borâturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.