Creste iar pretul curentului!

curent

Nu mai e bataie de joc, ca nu mai e de ras.

Curentul se scumpeste cu 8%, pana la sfarsitul anului, a spus seful ANRE.

  • Dar deja preturile imense la energie au bagat in faliment o multime de firme romanesti. SIDEX a anuntat ca merge pe pierdere (iar Lakshmi Mittal n-are de gand sa plateasca salariile din buzunarul lui, ca nu e Mos Craciun).
  • Deja consumul de curent a scazut in ultimele 6 luni din 2013 cu 6%, iar scaderea a continuat in 2014.

http://www.biztop.ro/consumul-de-curent-a-scazut-la-inceputul-anului/.

Si atentie: cea mai mare parte din pret, sunt TAXELE.

In ANRE a intrat DNA-ul!

Ce este ANRE? O institutie de stat, care nici n-ar trebui sa existe. O mafie oficiala.

Vicepresedintele ANRE, Claudiu Sorin Dumbraveanu, a fost deja saltat de DNA, pentru coruptie si pentru ca v-a obligat sa platiti in mod ilegal, asa-zisele taxe de mediu….de doua ori! Da, ati auzit corect: pe factura de curent, ANRE v-a taxat dublu pentru “certificatele verzi” (alta inventie socialista, dar nu mai vorbim acum despre asta).

http://energyreport.ro/index.php/2013-electricitate/2013-stiri-electricitate/2013-energie-electrica/2177-sef-anre-si-director-enel-retinuti-de-dna-enel-distributie-muntenia-i-a-taxat-dublu-pe-consumatori-pentru-certificate-verzi-in-2012.

Criza n-a trecut, ci romanii au inceput sa se obisnuiasca cu ea.

Adica, a devenit cronica. Nici nu mai poate fi numita criza: ci e noua viata a romanilor, in mizerie, saracie si economie.

Deja s-a trecut de punctul in care accizele si taxele (verzi, rosii, sau de orice culoare or fi) mai aduceau bani la buget. Marian Androne a scris in articolul de ieri, ca marirea taxelor pe benzina a produs o SCADERE a veniturilor la buget, cu aproape 71 de milioane de euro, in aprilie+mai 2014.

Ce inseamna asta? Ca s-a ajuns nu doar la fundul sacului romanesc. Ci si la capatul rabdarii. Scaderea consumului la produse de baza (curent si benzina) arata ca:

  1. Se produce mai putin in Romania
  2. Se transporta mai putin in Romania
  3. Se vinde mai putin in Romania
  4. In concluzie, se traieste mai prost in Romania.

Aceste cifre nu pot fi contestate,

pentru ca nimeni nu poate sa falsifice consumul de benzina si de curent, in nici o tara!

In schimb PIB-ul se poate falsifica usor. Productia agricola, la fel: se umfla din pix.

De asta bate toba Victor Ponta ca “uite uite ce bine traiesc romanii”, in timp ce in realitate firmele se inchid, somajul creste, locuri de munca noi – ioc, iar romanii au inceput sa treaca de la bec, inapoi la lampile cu gaz.

Ce face Ponta nu-i o noutate: exact la fel se lauda si Ceausescu, inainte sa moara. Singura diferenta este ca Ceausescu chiar te impusca, daca ziceai ceva.

De Ponta, in schimb, nu se sperie nici curcile.

Sursa: Capitalism Pe Paine

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.