Cresc pensiile! Veniturile acestor români se vor majora: S-a decis în Parlament

Cresc pensiile. Veniturile acestor români se vor majora. S-a decis în Parlament. Vestea a fost dată de un cunoscut avocat, apropiat al fostului șef al PSD, Liviu Dragnea. În urma votului din Comisia de Muncă din Camera Deputaților s-a stabilit majorarea acestei categorii de pensii. Avocatul Toni Neacșu a explicat cum s-a întâmplat acest lucru.

Toni Neacșu a explicat pe pagina sa de Facebook că revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale înseamnă de fapt majorarea acestei categorii de pensii.

În plus, avocatul susține că deputații PNL și USR au votat pentru această revenire.

”În plin asalt populist împotriva pensiilor de serviciu (zise speciale) Comisia de muncă din Camera Deputaților, camera decizională, propune eliminarea plafonărilor acestora, introduse prin OUG nr. 59/2017. Acest OUG a blocat din 2017 actualizarea pensiilor de serviciu (zise speciale, inclusiv ale militarilor, mai puțin ale magistraților) cu salariile/soldele aflate în plată, în sensul că acestea se actualizau doar cu rată medie anuală a inflației.

Excepțional e că deputații PNL și USR au votat la unison revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, adică la majorarea lor. ?

Concluzia: până și pentru măsuri populiste e nevoie de minimă pricepere tehnică, altfel îți tai singur craca (demagogică) de sub fund”, a scris Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că în urmă cu puțin timp Guvernul Orban a propus eliminarea acestor pensii speciale cu două excepții, însă deputații din comisia de Muncă au fost nevoiți să amâne luarea unei decizii în privința pensiilor speciale, după ce reprezentanții celor afectați de această măsură au reacționat dur. Potrivit celor de la guvernare, doar magistrații și militarii erau vizați să primească pensii speciale.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile