Creatorul Pfizer aruncă bomba! Efectul ar putea fi invers. Ce spune despre vaccinarea obligatorie

Cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, a oferit un interviu cu privire la vaccinarea anti-COVID. Acesta este de părere că vaccinarea este bazată pe transparență și educație, ci nu pe obligativitatea vaccinării.

A treia doză de vaccin, probabil foarte utilă. Creatorul Pfizer: Vaccinarea este utilă
În cadrul unui interviu oferit pentru publicația franceză Les Echos, Ugur Sahin spune că persoanele care nu se vaccinează se vor infecta cu noul coronavirus, despre care spune că divine din ce în ce mai contagios.

”Următoarea generaţie a virusului va avea o rată de infecţiozitate de aproximativ 6-8, ceea ce înseamnă că o persoană infectată va putea infecta până la opt persoane care nu vor fi imunizate”, avertizează el.

Acesta a mai spus că vaccinarea este utilă și că trebuie făcută pe bază de educație.

”După părerea mea, în calitate de medic şi de cercetător, a transforma vaccinul anti-COVID într-un vaccin obligatoriu ar putea avea efectul invers celui căutat”, consideră el.

Având în vedere varianta Delta, care face probleme la nivel mondial, Ugur Sahin şi Özlem Tureci anunţă că efectuează ”teste în laborator pentru a vedea dacă serumul unei persoane vaccinate este capabil să protejeze și împotriva noilor variante”.

Ugur Sahin mai spune, pe baza unui studiu britanic, că vaccinul Pfizer are o eficiența de aproximativ 89% împotriva bolii simptomatice a variantei Delta, la două săptămâni după o vaccinare completă.

A treia doză, probabil foarte utilă
Cercetătorul a mai spus că un prim lot de vaccin adaptat variantei Delta a fost deja conceput și că testele clinice urmează să înceapă în luna august.

Mutațiile virusului sunt atent monitorizate de BioNTech, firma intenționând să fabrice 6 miliarde de doze în perioada 2021-2022.

Ugur Sahin spune că oamenilor nu trebuie să le fie frică de varianta Delta, subliniind că o a treia doză de vaccin va fi ”probabil foarte utilă”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *