COVID-19. Un EXPERT din Romania lansează un avertisment teribil! In 2 saptamani vom avea cifre dezastruoase

O să „ajungem la 2000 de cazuri pe zi”, avertizează un expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Conform acestuia, în maxim două săptămâni România va ajunge la o cifră dezastruoasă.

Capacitatea de testare a României este scăzută, a explicat Răzvan Cherecheș. Conform acestuia, „crește numărul de medici și asistente, crește numărul celor infectați”.

„Capacitatea noastră de testare este limitată și Guvernul eșuează în a crește capacitatea de testare, după cum vedem. În aceste condiții, singura variantă disponibilă ar fi să testeze săptămânal populațiile santinelă, populațiile care sunt în contact cu număr mare de oameni – personal medical, șofer de autobuz, angajați în supermarketuri – și care, unul singur dintre ei dacă se infectează, constituie un focar semnificativ pentru viitor.

Astfel ne putem da seama – dacă crește numărul de medici și asistente, crește numărul celor infectați. La rândul lor, cei care vin la spital și au simptome trebuie tratați ca și cum ar fi deja infectați.

Nu putem să ne permitem să continuăm să îi testăm, să așteptăm câteva zile și în felul ăsta nu avansăm nicăieri, ne îndreptăm, fără îndoială, către un lockdown nou. Eu zic că, în maxim două săptămâni, ajungem la 2000 de cazuri pe zi”, a transmis aceasta la Antena 3.

Un conflict între prioritățile politicienilor și cele ale sănătății publice
Expertul spune că crește capacitatea de testare deoarece există un conflict între prioritățile politicienilor și cele ale sănătății publice.

„Este complet irațional să prioritizezi testarea persoanelor care pleacă în concediu în afara țării, mai ales în condițiile în care economia a fost afectată de pandemie.

Noi îi prioritizăm pe cei care pleacă să își lase banii în altă țară, în loc să încurajăm populația să își facă concediile în țară și să continuăm să-i testăm pe cei care sunt vulnerabili ca să protejăm populația noastră.

Prioritizându-i pe cei care pleacă, îi facem un serviciu Greciei și altor țări, în timp ce ne facem un deserviciu nouă. Aici este mai degrabă orientarea spre câștigarea de voturi decât protejarea propriei populații”, a adăugat Răzvan Cherecheș.

Sursa: capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *