COVID-19. Știrea momentului pentru România! Tătaru a făcut ANUNTUL

Nelu Tătaru a anunțat în cursul zilei de astăzi că România a solicitat deja Uniuni Europene doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru 50% din populație. Ministrul precizează însă că rămâne de văzut câte va aproba până la urmă Uniunea pentru țara noastră.

România a solicitat Uniunii Europeană zece milioane de doze de vaccin pentru COVID-19, în momentul în care va fi disponibil, a transmis Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, sâmbătă, la Iaşi, după cum scrie Agerpres.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că în primul rând vor fi vaccinaţi cei care fac parte din categoriile cele mai expuse.

„Acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni – n.r), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”, a spus Nelu Tătaru.

Cursa pentru găsirea unui vaccin continuă
Pe de altă parte, Ungaria a comandat deja 5 milioane de doze de vaccin în cadrul planului Uniunii Europene privind asigurarea de potenţiale vaccinuri anti-COVID-19 pentru statele membre, după cum a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban.

Orban a menţionat că Ungaria a făcut schimbările necesare în sectorul sanitar pentru a creşte şansele unei „apărări aproape perfecte împotriva pandemiei” în cazul unui al doilea val, subliniind că i-a dat instrucţiuni clare ministrului responsabil cu sănătatea să furnizeze o opinie profesională precisă cu privire la primul vaccin anticoronavirus ce urmează să fie lansat.

În ceea ce privește cursa pentru vaccinul împotriva COVID-19, marile puteri se laudă că acesta va fi gata în scurt timp. Dacă SUA declară prin vocea președintelui american Donald Trump că un vaccin va fi gata înainte de alegerile prezidenţiale programate pe 3 noiembrie, vaccinul candidat dezvoltat de Rusia împotriva noului coronavirus a intrat în ultima fază de testare şi ar putea fi înregistrat săptămâna viitoare, conform anunțului de vineri al adjunctului ministrului rus al sănătăţii, Oleg Grinev și ar putea intra în faza de producţie în masă din septembrie.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *