COVID-19, simptome NOI. News Alert!

Medicii sunt puși în dificultate deoarece simptomele infecției cu noul coronavirus se modifică din ce în ce mai des, iar acest lucru face ca boala să fie diagnosticată mai greu.

În ultimul timp, medicii constată că simptomele care atestau îmbolnăvirea de COVID-19 s-au modificat față de ceea ce se știa până acum. Pierderea gustului și a mirosului, simptome care caracterizau infecția cu noul coronavirus, apar mult mai târziu acum, conform ultimelor informații furnizate de medici. Potrivit acestora, virusul are capacități nebănuite de a se manifesta, iar cele mai noi semne de îmbolnăvire sunt tulburările digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intestinal, constipație sau diaree.

„Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienti”, a spus Voichița Lăzureanu, șef secție de boli infecțioase la Timișoara, conform Antena 3.

Citiți și:  OMS Europa: Peste 50% dintre europeni vor fi infectati cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni. Valul uriaș va duce la prăbușirea sistemelor medicale din întregul continent

Potrivit spuselor medicului timișorean, din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus ajung la spital cu simptome diferite față de cele pe care le-au identificat medicii la începutul epidemiei. Astfel, în prima parte a pandemiei, majoritatea persoanelor bolnave de COVID-19 prezentau cel puțin unul dintre simptomele cheie, după cum urmează, temperatură ridicată, tuse persistentă uscată, pierderea sau modificarea simțului mirosului sau al gustului, dificultăți de respirație. Mai nou, acestora li s-au adăugat și tulburările digestive care nu erau prezente în primele luni de manifestare ale bolii.

Drept urmare, medicii recomandă celor care prezintă astfel de simptome să se izoleze de alte persoane, iar mai apoi să ia legătura cu medicul de familie ori să apeleze numărul de urgență 112 și să ceară testarea pentru depistarea infecției cu noul coronavirus.

Citiți și:  Nu este o boală, este un test de inteligență și cel mai rău urmează să vină

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *