COVID-19. S-a schimbat ORDINUL. Toți românii trebuie să știe

Ministerul Sănătăţii anunţă o schimbare importantă, în contextul pandemiei. Modificările vizează cazurile de părinţi şi copii care sunt bolnavi de COVID-19. Totul a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Anunţ important de la Ministerul Sănătăţii pentru familiile cu copii, în contextul pandemiei de COVID-19.

Părinţii vor putea fi internaţi la pediatrie, alături de copiii lor
Părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

“Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19”, transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pentru a face totul posibil, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență.

Toate aceste modificări au fost publicate deja în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

“În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau într-o altă unitate sanitară”, mai transmite Ministerul Sănătăţii.

Evoluţia COVID-19 în România în intervalul 6-13 septembrie 2021
Potrivit datelor oficiale, în intervalul 6-13 septembrie 2021, în România s-au înregistrat 15.610 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, în creştere faţă de săptămâna anterioară (9.591), precum şi între 24 şi 79 de decese noi pe zi. Cele mai multe cazuri în 24 de ore de la debutul pandemiei în România s-au înregistrat la 18 noiembrie 2020, respectiv 10.269.

Recordul negativ de decese în 24 de ore a fost înregistrat la 20 aprilie 2021, când au fost raportate 237 de persoane decedate. La nivel mondial, atât numărul cazurilor, cât şi cel al deceselor au avut creşteri uşoare, faţă de intervalul anterior, 30 august-6 septembrie 2021.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *