COVID-19 produce cutremur în politică. Surprize in listele PSD. E incredibil!

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății va candida la alegerile parlamentare din partea PSD. El va fi primul pe lista social-democraților la Camera Deputaţilor.

Iată că contrele din ultimele zile pe teme medicale dintre Rafila și ministrul Sănătății Nelu Tătaru se vor muta și pe terenul politicii. Tătaru deschizând lista PNL la Vaslui.

Alexandru Rafila, care este și președintele Societății Române de Microbiologie a mai avut o ofertă de a intra în politică. Devenit vizibil în ultima perioadă, prin lupta cu coronavirusul el a primit propunerea de a candida la Primăria Capitalei din partea Pro România, în luna iulie. A anunțat atunci că i-a explicat lui Ponta că „trăim o perioadă dificilă” și că ar fi nevoie mai mult de expertiza sa în domeniul sănătății decât ca el să fie implicat în administrația publică.

Rafila a deţinut în perioada mai 2012 – ianuarie 2013 funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în Guvernul Ponta. În momentul de faţă este şeful Disciplinei de Microbiologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti și președintele Societății Române de Microbiologie.

A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia, scrie RomâniaTV.

Evz.ro

85 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU