COVID-19. Orban, avertisment FARA PRECEDENT: Pericol MAJOR pentru România


Premierul Ludovic Orban a vorbit pe larg, duminică seara, despre pericolul reprezentat de Covid-19, dând detalii cutremurătoare despre ceea ce ne așteaptă în perioada imediat următoare. El a spus când trebuie să ne așteptăm la al doilea val al pandemiei.

Ludovic Orban a lansat, duminică seara, un evertisment fără precedent, dând detalii despre ceea ce îi așteaptă pe români și când ar urma să vină al doilea val de Covid-19. În context, primul-ministru a atras atenția asupra atitudinii de relaxare şi de neglijare a pericolului reprezentat de pandemie. El a găsit și vinovații pentru această situație: unii lideri politici “iresponsabili”.

Premierul, a explicat, într-un interviu acordat pentru un post de televiziune, ce măsuri ar trebui luate de Guvern în cazul unui al doilea val al epidemiei cu noul coronavirus .

“Aici opiniile sunt foarte diferite asupra acestui subiect. Încă nu este vorba de un val doi. Ca să vină un val doi, trebuie să treacă primul val. Primul val nu a trecut, iar ce se întâmplă în România este, într-o anumită măsură, firesc. Totuşi, românii au fost supuşi la măsuri de restricţii, care sunt foarte greu de acceptat. Deşi noi am avut un plan de relaxare în trepte, un plan gradual, un plan gândit care să permită reluarea activităţilor în ordinea descrescătoare a riscului epidemiologic, există o relaxare şi o atitudine de neglijare a pericolului ca să spun aşa. Aceasta atitudine a fost în mare parte generată şi de foarte multe luări poziţii, din păcate, din partea unor lideri politici iresponsabili, care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, care au bagatelizat în discursurile publice pericolul şi care au determinat pe foarte mulţi români să nu perceapă la adevărata gravitate riscul acestei epidemii”, a arătat Orban.

Premierul a atacat Avocatul Poporului, explicând de ce PNL vrea demiterea lui Renate Weber din fruntea instituției.

ț“Grav este că atacurile la Curtea Constituţională generate de Avocatul Poporului au lipsit autorităţile statului de instrumentele necesare pentru a putea asigura respectarea regulilor şi, pe de altă parte, au creat foarte multe situaţii, care sunt de natură a creşte riscul epidemiologic. Să vă dau numai un exemplu – ultimul atac la Curtea Constituţională împotriva izolării şi carantină. Dacă nu luam măsura izolării şi carantină, România era Italia la pătrat, pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români, între 26 februarie şi 1 iunie, care au venit din ţări în care epidemia era extrem de puternică şi pentru care, dacă nu aveam la dispoziţie posibilitatea de a lua măsura izolării sau carantinării, practic, oameni infectaţi ar fi circulat în societate şi ar fi răspândit virusul”, a arătat premierul.

El a spus că același lucru s-a întâmplat și în cazul amenzilor, susținând că ceea ce s-a întâmplat este nedrept.

„Deci ai 200.000 de oameni care au încălcat legea, care au fost amendaţi şi tu te situezi de partea lor, nu te situezi de partea celor 19 milioane. Adică 99% din populaţia României, care a fost corectă şi care a respectat regulile, a fost într-un fel sancţionată de această decizie de anulare a amenzilor”, a punctat Orban.

În opinia sa, dacă PSD nu va vota în Parlament pentru demiterea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, atunci acest partid este solidar şi cu acţiunile acesteia, inclusiv decizia de sesizare la Curtea Constituţională a legii privind impozitarea pensiilor speciale.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *