COVID-19. MĂRTURISIREA ÎNFIORĂTOARE a unui medic ATI: “NIMENI NU-ȘI ASUMĂ SĂ SPUNĂ…”

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Clinic Colentina din București, a făcut o mărturisire care i-a speriat pe unii dintre români. Specialista a subliniat pe un ton alarmant că, încă, nu a fost descoperit un medicament care să trateze maladia COVID-19.

Dr. Laura Zarafin: “Nimeni nu-și asumă să spună: «Nu știm tratamentul pentru COVID»”
Declarațiile răspicate ale doctoriței Laura Zarafin au fost spuse în contextul în care, în ultima vreme, tot mai des medicii sunt umiliți de rudele bolnavilor diagnosticați cu SARS-CoV-2. Mai mult, unii dintre specialiști s-au ales cu plângeri penale sau la Colegiul Medicilor din partea aparținătorilor.

“Acestea sunt vremurile, să nu ne mai ascundem. De ce nimeni nu își asumă și nu spune clar: «Nu stim tratamentul!?». De fapt, nu există, în general, garanții în medicină. În cazul unei boli necunoscute de unde să cerem vindecări? Da, știm. Le prescriem Dexametazona celor cu afectare pulmonară, anticoagulante (doza profilactică sau terapeutică), în funcție de patologii asociate și antivirale (de care ai și dacă ai în prima zi). Tocilizumab-ul este o substanță anti Interleukina 6. Din păcate, deși ni s-a părut la unele cazuri mai eficient, nu prea se mai găsește.

Citiți și:  Like COVID, ‘Asymptomatic’ Antisemitism Can Go Undetected And Silently Spread If Not Aggressively ‘Treated’

În unele spitale se administrează anticoagulant chiar și la asmiptomatici. Și tocmai acei medici care intră nonstop la bolnavul COVID sunt înjurați, amenințați ca sunt dați în judecată și, mai nou, unii s-au trezit cu plângeri la Colegiul Medicilor”, a dezvăluit dr. Laura Zarafin pentru ziare.com.

Eficiența pe care o au tratamentele cu Remdesivir și plasmă
Conform specialistei , tratamentul doar cu Remdisivir pentru un singur bolnav COVID-19 costă 3.000 de dolari. Foarte important de subliniat este că, pe lângă acesta, pacientului îi mai sunt administrate multe alte medicamente, iar acest lucru înseamnă cheltuieli mult mai mari… uneori greu de apreciat.

“Cred că Remdesivirul are eficiență dacă este administrat în primele 8-24-48 de ore. Așa am citit în studii. Nu am experiență, pentru că, la noi, pacienții ajung după multe zile de evoluție a bolii. Cert este că până și compania producătoare a Remdesivirului nu afirmă că «vindecă», doar scurtează evoluția clinică a bolii. De asemenea, plasma se pare că ar avea efecte dacă se administrează precoce. Speranța noastră este că am putea crește șansele de supraviețuire ale pacienților dacă toate intervențiile terapeutice s-ar face la momentul oportun. Deci, ar fi necesară testarea masivă și acțiunea de la primele semne de boală, poate din prima zi în care avem un PCR pozitiv”, a mai explicat medicul Laura Zarafin, potrivit sursei citată mai sus.

Citiți și:  Coșciug COVID găsit la groapa de gunoi! Brățara de identificare a cadavrului, găsită langa sicriu

Conform celor mai noi informații din zorii acestei dimineți, în România există 172.516 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar bilanțul deceselor a ajuns la 5.749 de oameni. Specialiștii sunt îngrijorați de numărul mare al îmbolnăvirilor. Azi, 17 octombrie 2020, la ora 13:00, oficialii din cadrul Grupului de Comunicare Strategică vor face publice noi informații în legătură cu numărul de infectări cu SARS-CoV-2 din țara noastră, dar și câți oameni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Cancan.ro

581 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU