COVID-19 in Romania. Vestile momentului despre PENSII în plină criză de coronavirus!


Fosta președintă a Casei de Pensii, Doina Parcalabu a fost invitată la Realitatea PLUS,unde a fost analizată daca mai este posibilă sau nu mărirea pensiilor în toamnă.

„Cred ca in momentul acesta prioritatile sunt cu totul altele. In fiecare zi avem informatii despre somajul tehnic, sustinerea economiei in domeniile care trebuie sa functioneze. Cred ca ar trebui vazut care sunt acele tipuri de cheltuieli asupra carora se poate renunta. Eu cred ca sunt cheltuieli care pot fi restrictionate si care sa conduca la a nu mai pune privirea asupra bugetului pensiilor. Trebuiesc gasite ori cai suplimentare de cresterea veniturilor, mobilizarea tuturor eforturilor pentru atragerea fondurilor europene intr-un procent cat mai mare, dar si cheltuiala pe diverse domenii, unde putem sa renuntam la anumite lucruri, o rationalizare a cheltuielilor unde mai pot fi rationalizate.

In toate discutiile pe care le avem, sa sustinem pensionarii”, a declarat Doina Parcalabu.

Ea exclude un scenariu in care Romania sa nu isi poata permite sa plateasca pensiile in aceste luni de criza:

„Este exclus sa ajungem in situatia aceasta. Romania nu se afla pe marginea prapastiei. AM avut o economie cu ritm de crestere pozitiv, toate declaratiile si toate programele derulate promiteau ca lucrurile sunt in directia corecta. A vorbi de imposibilitatea platii pensiilor, am vorbi de disolutia statului. Suntem obligati sa platim pensiile celor care au construit mare parte din ceea ce Romania a valorificat dupa 1989”, a incheiat Doina Parcalabu.

Sursa: bugetul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *