COVID-19 in Romania. Scenariu horror cu molima! Tătaru a spus-o!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat joi, 16 aprilie, că România se îndreaptă spre vârful pandemiei de 20 mii de cazuri, dar şi că ţara noastră va fi mai fi chinuită încă două sezoane de virusul apărut în China.

Într-o intervenţie la Digi 24, Tătaru a dezvăluit că, la ora actuală se caută spații pentru a relaxa situația din spitalele.

De asemenea, el a punctat că după ce țara noastră va trece de vârful pandemiei, toate spitalele vor deveni Covid-19.

„Poate după 15 mai să avem o scădere a numărului de infecții. Suntem în momentul în care avem mai multe focare, multe cadre medicale infectate, plus lispa personal medical.

Odată atins vârful, toate spitalele vor deveni Covid-19. Mai avem și spitale de campanii. Căutăm spații pentru a relaxa situația spitalelor.

Dacă nu mai avem cetățeni de afară, spațiile de carantină să fie date pacienților asimptomatici. Pot să vă asigur că personalul medical își face treaba.

Noi trebuie să ne obişnuim să convieţuim înca vreo două sezoane cu acest virus. O parte din populaţie se va imuniza. O parte din populaţie va învăţa să se protejeze.

Cred că se va transforma în gripă sezonieră. Sper să stabilizăm virusul și să facem un vaccin. Ar mai putea fi un vârf în toamnă, dar nu de aceeași amploare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Altfel, el a aprobat joi propunerea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al Covid-19 cu privire la modificarea algoritmului de testare.

„Până în acest moment, am luat o serie de măsuri restrictive cu scopul de a limita transmiterea infecţiei şi de a reduce numărul de forme severe şi decese.

Sunt măsuri pe care le menţinem în continuare, mă refer, aici, la distanţare socială, izolare, carantină etc.

Dar, având în vedere evoluţia numărului de decese, este necesar să aplicăm, suplimentar, şi măsuri de detecţie a infecţiei la categorii de bolnavi care pot să dezvolte forme severe de îmbolnăvire în scopul de a interveni cu tratament medical cât mai precoce”, a declarat dr. Nelu Tătaru.

Sursa: evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *