COVID-19 in Romania. Orban, anunț de ULTIMA ORA. DSP-urile preiau puterea în România?!

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre deciziile luate marți în cadrul videoconferinţei cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că în cazul celor peste 4.000 de cetăţeni români care, fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat, Direcţiile de Sănătate Publică vor emite decizii care să cuprindă obligativitatea izolării la domiciliu sau internarea în spital.

„Discuţia a fost extrem de importantă pentru că am stabilit măsuri imediate. De asemenea, s-a discutat despre actele normative subsecvente care trebuie emise în aplicarea legii. Prima şi cea mai importantă problemă este legată de cei peste 4000 de cetăţeni români care, fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat.

Citiți și:  Orban, ANUNȚ FULGER: va instrui PERSONAL prefecții și șefii de DSP-uri

Pentru aceste cazuri, Direcţiile de Sănătate Publică vor emite decizii care să cuprindă, pe de-o parte, obligativitatea izolării la domiciliu, pe de altă parte, reevaluarea stării de sănătate prin diagnosticare, urmând ca în cazul în care s-au vindecat, testul ieşind negativ, normal, să iasă din izolare.

În cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament, iar dacă au simptome care necesită internarea să se dispună prin decizii ale DSP internarea în spital”, a declarat Ludovic Orban, marţi, la finalul videoconferinţei cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare desfăşurată la Ministerul Sănătăţii.

Citiți și:  Orban a BĂGAT în ședință șefii de DSP și secții ATI: ORDINE URGENTE

Sursa: evz.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

301 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile