COVID-19 in Romania. INFORMATII NOI: Streinu Cercel avertizează! Pe cine atacă foarte violent coronavirusul


Profesorul și managerul de la Spitalul de Boli Infecționase ”Matei Balș” din București vine cu noi informații despre coronavirus. Acesta este de părere că virusul devine din ce în ce mai puternic și rezistent cu cât infectează mai mulți oameni.

Coronavirus își crește gradul de virulență

”Pe măsură ce trece de la o personă la alta îşi creşte gradul de virulenţă. În anumite condiţii intervin proprii receptori ai persoanelor respective. Acele excepţii nu sunt tot timpul la vedere (…) Pe măsură ce aceşti receptori se exprimă şi derivarea considerentă de poluare, tutun, etc. Ei sunt vizibili pentru virus şi el atacă.”, spune Streinu Cercel.

Alte boli pot favoriza virulența coronavirusului

”Dacă se mai adaugă şi un pic de diabet sau hipertensiune arterială, unde mai sunt o serie de medicamente, alte chimicale care sunt în organismul uman, vă daţi seama că cel care este în câştig este virusul”, a spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

Anterior Streinu Cercel a avertizat că acest virus se poate găsi în locuri unde este foarte mult praf și mizerie. Astfel, autoritățile locale ar trebui să se mobilizeze pentru a curăța străzile și parcurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.