COVID-19 in lume. De ce este Bill Gates omul momentului


Mulţi îşi pun întrebarea aceasta şi merită un răspuns pentru că, da, Bill Gates este omul momentului, este „regele” filantropilor, finanțează dezvoltarea vaccinului care, probabil, va distruge Covid-19 de pe fața Pământului.

Fondatorul Microsoft a îndemnat țările bogate ale lumii să aloce un procent din produsul intern brut (PIB) cercetării și distribuției vaccinului, evidențiind un potențial deficit grav de investiții în prezent.

Co-președintele Fundației Bill & Melinda Gates a avertizat lumea încă din 2015 că, dacă va izbucni o pandemie, nu vom putea face față. Așa că acum apare ca un „profet”, dar și ca filantrop.

Iată mișcările lui Gates, „regele” filantropilor
În 1994 Bill Gates s-a căsătorit cu Melinda și în 2000 au lansat împreună Fundația Bill & Melinda Gates, care are un activ de 50,7 miliarde de dolari şi este astăzi considerată cea mai mare fundație din lume.

După cum remarcă La Verità, organizația a devenit atât de puternică și de influență, încât a determinat în mod eficient stabilirea agendei în domeniul asistenței medicale (și nu numai) la nivel mondial. Dovada este că bogatul filantrop prin interviurile sale pare că dictează înclusiv în aceste momente cruciale.

Fondatorul Microsoft a anunțat că prin fundația sa va investi miliarde pentru finanțarea fabricilor care vor dezvolta vaccinul pentru a opri Covid-19. Fundația Gates a donat deja 100 de milioane de dolari pentru combaterea lui. Pentru că doar un vaccin, explică fondatorul Microsoft, este singurul lucru care ne va permite să revenim la normal.

Gates a spus că fundația va cheltui miliarde de dolari pentru a șterge Covid-19 de pe fața Pământului
Anunțul vine chiar atunci când vaccinul Covid-19 este dezvoltat de compania americană Inovio. Vaccinul (Ino-4800, numele provizoriu), a fost testat deja pe 40 de voluntari care au primit prima doză, şi va urma a doua peste 4 săptămâni, după cum a confirmat compania într-o notă.

„Acesta este un pas important înainte în lupta globală împotriva Covidului – 19”, a spus Joseph Kim, președinte și CEO al Inovio – fără un vaccin sigur și eficient, această pandemie va continua să amenințe viețile noastre.

Echipa noastră de cercetători, parteneri și finanțatori s-a mobilizat de când secvența genetică a virusului a devenit disponibilă la începutul lunii ianuarie și continuă să lucreze 24 din 24 de ore pentru a asigura avansarea rapidă a Ino-4800 prin acest studiu de fază 1 „, notează ilgiornale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *