COVID-19. Este OBLIGATORIU în toată România începând de mâine!

Este obligatoriu în toată România începând de mâine!

Toți cei care se folosesc testele antigen trebuie să știe că, începând de mâine, 4 ianuarie, sunt impuse noi reguli. Raportarea testelor rapide de detectare a coronavirusului devine obligatorie în România de luni. Pe lângă testele PCR, laboratoarele medicale, medicii de familie şi spitalele trebuie să transmită şi ele rezultatele rapide ale testelor antigen pentru Sars CoV-2.

Decizia vine după ce, în ultima perioada, numărul testărilor PCR a scăzut semnificativ.

În ce priveşte precizia acestor teste rapide, părerile sunt împărţite: în timp ce unii medici spun că precizia lor este de peste 90%, alţii susţin că ar fi mai mult de 50%.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a confirmat pentru Antena 3, că de săptămâna viitoare, rezultatele testelor antigen vor fi raportate obligatoriu de toată lumea, acest lucru însemnând spitale, medici de familie şi laboratoare medicale.

Cu alte cuvinte, este posibil ca de luni, în raportarea zilnică făcută de Grupul de Comunicare Strategică vor apărea şi rezultatele acestor teste rapide.

Recomandarea medicilor

În ultimele săptămâni, testele PCR erau tot mai puţine, iar testele rapide au fost interzise din farmacii. Totuşi, ele se găsesc de vânzare on-line.

Medicii le recomandă celor care folosesc aceste teste rapide comandate pe internet să fie foarte atenţi cum îşi recoltează probele.

De altfel, în luna decembrie, medicul Adina Alberts a explicat motivul pentru care numărul de infectări a scăzut semnificativ în România. Se pare că de vină ar fi testele antigen rapide, pe care tot mai mulți români le cumpără și care nu se raportează nicăieri.

”Știți de ce nu se mai raportează oficial un număr important de testări pentru detecția Sars-Cov2?

Pentru că au apărut TESTELE RAPIDE ANTIGEN, care sunt ieftine și la îndemână. Sunt ușor de folosit, sunt exacte, rezultatele apar în 10 minute. Cei care sunt pozitivi se autoizolează și se tratează acasă la indicația medicilor de familie!”, a scris ea atunci pe Facebook.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *