COVID-19. Decizie RADICALĂ in Regatul Unit. BREKING NEWS

Regatul Unit a anunţat sâmbătă că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese după infectarea cu coronavirus, din cauza suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate, informează Reuters.

Guvernul de la Londra a ordonat revizuirea modului de calcul al datelor, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au susţinut că autoritatea sanitară din Anglia (Public Health England, PHE), care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit.

‘În prezent decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului’, arată un mesaj publicat pe site-ul de internet al guvernului.

‘Întrerupem publicarea numărului zilnic de decese până la rezolvare’

‘Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnic până la rezolvare’.

Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că comparaţiile între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

Ministru sănătăţii, Paul Hanccok, a ordonat vineri revizuirea rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus care au murit ulterior ‘chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni’, relatează Agerpres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.