“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

COVID-19. Ce vaccinuri sunt mai eficiente împotriva variantei Delta?

Vaccinare RzV 6 1024x682 1

Oamenii de știință analizează acum cât de bine funcționează vaccinurile actuale împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2. Varianta Delta a SARS-CoV-2, identificată pentru prima dată în India, este acum forma dominantă a virusului în Regatul Unit. În SUA, cel puțin 10% din cazurile noi sunt infectări cu această variantă.

Datele din Marea Britanie arată că noile infecții cu SARS-CoV-2 au crescut cu 31% în ultimele zile. Mai mult, Public Health England (PHE) sugerează intr-un raport că varianta Delta este mai transmisibilă decât cele anterioare și este mai probabil să conducă la spitalizări, potrivit Medicalnewstoday.

Pfizer și AstraZeneca, niveluri foarte ridicate de protecție împotriva spitalizării
Dacă vaccinul Pfizer este considerat în procent de 94% eficient în prevenirea spitalizării după prima doză și 96% după a doua, vaccinul AstraZeneca este eficient în procent de 71% după prima doză și 92% după rapel.

Raportul, care nu a fost încă evaluat de experți, pune aceste procente la egalitate cu protecția împotriva variantei Alfa sau B.1.1.7, pe care oamenii de știință au identificat-o pentru prima dată în Marea Britanie.

Aceste constatari indică niveluri foarte ridicate de protectie împotriva spitalizarii în cazul celor infectați cu varianta Delta, după una sau două doze din oricare din aceste două vaccinuri.

Covaxin și Sputnik, mai eficiente decît altele?
Deocamdată nu există date despre cum se descurcă alte vaccinuri anti Covid împotriva variantei Delta în acest stadiu. Un mic studiu al Consiliului Indian de Cercetare Medicală Bharat Biotech International, care a dezvoltat vaccinul Covaxin anti COVID-19, raportează eficacitatea acestuia împotriva variantei Delta.

Cercetătorii au descoperit că anticorpii de la indivizi vaccinați nu au fost la fel de eficienți în neutralizarea variantei de virus într-un studiu de laborator. Ei scriu totuși că „potențialul de neutralizare al vaccinului este bine stabilit”. Covaxinul este fabricat din întregul virus SARS-CoV-2, modificat chimic pentru a preveni replicarea acestuia.

Producătorii ruși ai vaccinului Sputnik V COVID-19 au anunțat că serul lor este mai eficient împotriva variantei Delta decât celelalte vaccinuri. Compania a precizat că va oferi în curând o nouă doză de rapel, special concepută pentru a acționa împotriva variantei Delta.

Până când datele nu sunt disponibile publicului, nu se poate evalua validitatea acestor afirmații. De asemenea, avem puține date disponibile despre eficacitatea vaccinului Sinovac(CoronaVac) împotriva variantei Delta. Reuters informa recent că peste 350 de medici din Indonezia au dezvoltat COVID-19 în ciuda faptului că au primit CoronaVac.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.