COVID-19. BLOOMBERG: Prima țară europeana care ar putea reveni la normalitate

Una dintre primele ţări europene care slăbesc restricţiile impuse din cauza pandemiei este Austria. Guvernul analizează ultimele date pentru a vedea dacă s-ar putea relua activităţile publice, scrie Bloomberg.

Guvernul lui Sebastian Kurz va analiza datele privind numărul cazurilor de infecţie şi urmează să aplice un plan de relansare treptată a economiei, a anunţat cancelarul austriac. Noile măsuri urmează a fi anunțate luni.

„Să nu ne grăbim să tragem, însă, concluzii doar pentru că există unele semnale pozitive. Dar vă pot promite că, dacă datele ne permit, vom face tot ce putem pentru a reveni la normalitate pas cu pas”, le-a spus Kurz parlamentarilor austrieci.

În același timp, Kurz i-a îndemnat pe austrieci să persevereze cu măsurile de distanțare socială și i-a rugat să se abțină de la sărbătorirea vacanței de Paște cu un număr mare de prieteni.

Liderul austriac în vârstă de 33 de ani a purtat o mască de față înainte și după discursul său.

Austria a fost una dintre primele țări europene după Italia, care a închis școlile și magazinele. În ultimele zile, Guvernul lui Kurz a adăugat printre măsurile obligatorii și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Restricțiile care vizează limitarea contactului între oameni au reușit să reducă creșterea noilor infecții la mai puțin de 5% pe zi. Numărul de decese zilnice a scăzut timp de patru zile consecutive în această săptămână, vineri fiind înregistrate zece decese, bilanțul total fiind de 168, informează Digi24.

One comment

  1. Buzi???? e cuvant ramanesc?? ce inseamna?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *