Cosmarul locuitorilor din Galati. Ce a aparut pe un teren si a ingrozit sute de oameni

camp

Galatenii sunt socati de felul in care arata recolta la finele anului 2016. Legumicultorii sunt speriati si spun ca vor da faliment in curand. Din pacate, culturile de morcovi si grau sunt distruse in acest an, natura si capriciile ei reusind sa aduca pagube de cel putin 10 milioane de euro.

In apropierea zonei numita Lunca Prutului, inundatiile au distrus totul. Terenurile sunt ca o mlastina, peste tot culturi distruse. Agricultorii se tem ca nu vor reusi sa refaca culturile.

„Aici trebuia să punem grâu, dar unde? Este numai apă. Nu o putem scoate la timp. Nu se poate pregăti terenul. De semănat nici atât, iar la vremea asta trebuia să fie semănat. Sub nicio formă nu mai avem ce face în toamna asta. Aici la morcovi nu se poate intra să recoltăm”, ne-a marturisit Florin Samira.

Agricultorii spun ca nu au mai vazut asa inundatii incat totul sa se transforme in scurt timp intr-o mlastina din care nu poti sa mai scoti nicio leguma. Pamantul este ca un vulcan care scoate ramasite de legume, pe care nu le poti folosi cum ar trebui.

inecat-in-apa-nu-pot-pune-grau-culturi-calamitate-ploaie-1-1024x576

VEZI SI: RENUMIT PRODUCĂTOR ROMÂN: SĂ NE UNIM toți FERMIERII, PROCESATORII și să facem magazinele NOASTRE!

Fermierii spun că toată vara s-au rugat să plouă pentru a avea o recoltă bogată. Ploile torențiale, care s-au abătut asupra zonei în această toamnă, au fost însă nimicitoare pentru culturi.

 

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *