“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

NĂUCITOR! Mafia cu epoleti. Iulian Surugiu, analfabetul milițian ajuns milionar in euro. Torționarul interlop Seicaru, locotenent al clanului Politia, a TORTURAT si UCIS doi oameni!

iulian surugiu lider sindical din politie retinut intr un dosar cu prejudiciu de doua milioane de euro 191384

Sindicatul Național al Agenților de Poliție, o organizație sindicală puternică și implicată, a fost activă și în recentele proteste organizate pentru obținerea unor salarii mai mari și a altor drepturi financiare la Ministerul de Interne. În prezent, conducerea sindicatului este în mâinile a doi sindicaliști cu probleme penale grave.

Unul dintre aceștia este Viorel Șeicaru, care a fost reținut împreună cu alți doi colegi de la Secția 16 din București într-un dosar de tortură. Acest caz șocant a fost asociat cu intervenția dezastruoasă de la Onești și a stârnit întrebări în opinia publică cu privire la rolul și eficiența forțelor de ordine. Acestea par să demonstreze incompetență și indiferență față de problemele cetățenilor și să aibă alte preocupări în afara respectării și aplicării legii.

Viorel Șeicaru (fotografia de jos) a lucrat în Poliție timp de aproape 20 de ani și în ultimii ani a fost angajat la Secția 16 din Sectorul 4. El reprezintă interesele colegilor agenți din Capitală și ocupă funcția de lider sindical în cadrul SNAP – Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România. În calitate de vicepreședinte, el a participat la toate protestele organizate la sediul Ministerului de Interne, conform informațiilor de pe digi24.ro.

a229d64c6fc387ebf997161dbad9b63b ft500800

În prezent, Viorel Șeicaru este unul dintre cei nouă agenți acuzați de tortură și sechestrare în cazul a doi tineri, în toamna anului trecut, care i-ar fi reproșat că nu purtau măști sanitare.

În legătură cu Șeicaru și câțiva dintre colegii săi implicați în acest dosar de tortură, au apărut și acuzații din partea unei alte victime, care a fost reținută și maltratată în incinta Secției 16. O serie de imagini de supraveghere din interiorul secției, difuzate de Antena3, surprind momentele în care bărbatul este agresat de polițiști în mai multe rânduri.

Victima relatează că a fost agresată de polițiști după ce a avut o altercație pe stradă cu două persoane suspectate de consum de droguri. Bărbatul a sunat la numărul de urgență 112 pentru a raporta situația. Cu toate acestea, unul dintre cei presupuși consumatori de droguri a apelat și el poliția pretinzând că este fiul unui polițist. Apelantul a fost ulterior dus la secție și maltratat. Incidentul s-ar fi petrecut în anul 2018.

Surugiu, șeful sindicatului SNAP, al cărui vicepreședinte este Viorel Șeicaru, se delimitează de comportamentul celui cu care împarte conducerea organizației.

„Din punctul meu de vedere, mai ales că sunt fondatorul acelui sindicat, nu pot să îmi explic. Dar asemenea comportament nu poate exista la noi în România sau în nicio altă țară din lume. Din păcate, sunt persoane, fie copii, fie chiar adulți, cum este cazul de față, care, atunci când ajung într-o funcție sindicală, greșesc în mod fundamental dacă cred că pot face orice”, a declarat Iulian Surugiu, președintele SNAP, conform digi24.

Cu toate că Surugiu a absolvit liceul la vârsta de 24 de ani și a ajuns în poliție venind de la căile ferate, având o ascensiune uimitoare, el nu reprezintă un exemplu de moralitate și conduită ireproșabilă ca om al legii.

Pe lângă faptul că dispune de o avere semnificativă pentru un angajat al statului, greu de justificat prin salariul său de bugetar, Surugiu a fost reținut în 2016 într-un dosar de evaziune fiscală, alături de alte persoane, în care prejudiciul se ridica la aproape două milioane de euro, prin intermediul unor firme-fantomă.

Iulian Surugiu este unul dintre liderii de sindicat cei mai bogați din România. Presa a titrat “Polițistul-nabab Surugiu, „călcat“ de mascați într-un dosar de evaziune fiscală” în momentul arestării liderului sindical. Este atât de bogat încât și-a permis să acorde mai multe împrumuturi, unele dintre ele exorbitante, cum ar fi cel de 600.000 de euro acordat lui Alexandru Albu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL. Un alt împrumut, în valoare de 45.000 de lei, a fost acordat chiar organizației pe care o reprezintă.

Iulian Surugiu deține trei terenuri agricole în Ilfov, Pitești și Bacău, un teren intravilan în București, o casă de vacanță în Bacău și una de locuit în București. Sindicalistul are și bijuterii și ceasuri în valoare de 22.000 de euro, precum și conturi în care se află peste 100.000 de euro și peste 2 milioane de lei. Practic, valoarea acestei averi se apropie ușor de un milion de euro.

24c02ad8647b95270bc5735d7e451ea8 ft800420

În iulie 2015, Surugiu a fost surprins, alături de un convoi de mașini 4×4, pe plaja protejată de la Corbu. Potrivit unui articol din Gândul, se presupune că averea sa fabuloasă provine din afaceri cu fier vechi, imobiliare și agricultură, fiind considerat, la un moment dat, apropiat al fostului primar PD-L al sectorului 6, Cristian Poteraș, condamnat la opt ani de închisoare (a executat doar 5 și a fost eliberat anul trecut) într-un dosar de corupție de amploare.

Surugiu a mai atras atenția opiniei publice în contextul accidentului mortal în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, exprimând un comunicat de presă în care susținea ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea, și-l lăuda pentru activitatea sa.

În ceea ce privește dosarul de evaziune fiscală, fostul maistru la căile ferate susține în presă că este doar o victimă a binomului Coldea-Kovesi, exprimându-și public dorința ca fosta șefă a DNA să trăiască aceeași experiență ca și el.

„Am fost implicat într-un dosar cu 80 de persoane în care nu am nicio vină, cu un prejudiciu exagerat, de trei ori mai mare. Scopul a fost să distrugă sindicatul și să fiu înlăturat de la conducere. (…) Ar trebui să aruncăm o privire și asupra condițiilor de admitere în sistemul judiciar. În general, la interviurile de admitere sunt acceptați cei care nu au obligații sau care nu se află într-o situație materială bună. Este o modalitate de a crea o anumită obligație față de sistem. Kovesi nu are familie, Marius Iacob (fostul adjunct al Laurei Kovesi) nu are familie, și există multe astfel de exemple. Ei nu au nimic de pierdut. Ar trebui să analizăm mai atent sistemele de selecție”, a comentat Surugiu într-un interviu acordat EVZ.ro în încercarea de a-și restabili onoarea.

Sindicatul condus de cei doi sindicaliști numără aproximativ 7.000 de membri.

PTQ0MCZoYXNoPWIwMjY3ZjZjYmI4YmI5Yjg5MDc4ZWFhY2QzZDM1Nzgy.thumb

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.