CORONAVIRUSUL LOVESTE DIN TOATE PARTILE! Ce se intampla cu INTERNETUL? Solicitare rară către Netflix și Youtube din partea UE

Uniunea Europeană se teme ca infrastructura de internet să nu cedeze, în plină pandemie de coronavirus, când oamenii sunt nevoiți să stea în case, iar singurul refugiu al lor este mediul virtual.

UE se teme ca rețeaua de internet să nu cedeze
În acest sens, platformele de streaming precum Netflix şi YouTube au fost rugate să îşi limiteze serviciile pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea în Europa, deoarece milioane de oameni lucrează de acasă sau urmăresc clipuri, forțați de pandemie.

Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a declarat că platformele de streaming au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcţionare a internetului în timpul crizei”, deși marii jucători de pe piață au susținut că infrastructura de internet poate face față unei schimbări masive a comportamentului online.

În Italia, traficul a crescut cu 75%
Uniunea Europeană cere celor două companii limitarea serviciilor, mai exact să ofere doar calitate standard la conţinutul video, în loc de HD (high-definition), deoarece utilizatorii trebuie să fie responsabili în ceea ce priveşte consumul lor de date.

„Ne-am concentrat pe eficienţa reţelei pentru mulţi ani şi am pus gratuit serviciul nostru de conexiune deschisă la dispoziţia companiilor de telecomunicaţii. Tehnologia de „streaming adaptabil” a Netflix a ajustat deja rezoluţia video la un nivel optim pentru infrastructură în fiecare piaţă”, a transmis compania Netflix.

Sursa: fanatik.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *