Coronavirusul, de la animal la om? IRONIE dură: Ce ANIMALE transmit

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o observaţie ironică cu privire la transmiterea noului coronavirus de la animale la om, după ce prof. dr. Emanoil Ceauşu a făcut şi el mai multe afirmaţii despre acest subiect.

”Dacă ne întoarcem la această nouă boală, COVID-19, acum se manifestă pandemic, dar, foarte sigur, în anii următori, va deveni o boală endemică cu un virus specific uman. De la animale s-a transmis la om, dar de la om a început să se transmită la animale, în special la feline, pisici, lei, tigri, mai greu la câini. S-a demonstrat transmiterea la animal la animal. Încă nu s-a dovedit transmiterea de la aceste animale la om, dar cine ştie ce va fi în anii viitori. Sunt cercetători care încep să considere că animalele de companie ar putea deveni un rezervor extrauman al acestui virus, deocamdată fără importantă pentru că nu s-a demonstrat încă transmiterea de la ele la om”, a declarat Prof.dr. Emanoil Ceaușu, în cadrul unei dezbateri online, prilejuită de lansarea volumului ”Pandemia Covid-19 în România”.

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o observaţie ironică după aceste declaraţii.

„Aş face o observaţie, dle profesor Ceauşu. În mod sigur, animalele care nu îşi pun mască în autobuz transmit virusul”, a spus Val Vâlcu.

DCNEWS.RO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *